Jaké jsou hlavní výhody DeFi oproti klasickým bankám?
Čím dál více se mluví o decentralizovaných financích, nebo jak se často zkracuje DeFi, a já si říkám, co vlastně dělá tuto oblast tak zajímavou ve srovnání s tradičními bankovními službami. Všichni víme, že banky mají své výhody, ale je tu i spousta věcí, které mi na nich přijdou omezující. Například, proč bych měl čekat na schválení půjčky nebo na to, až se moje peníze přepíší mezi různými účty? Kdežto u DeFi to funguje jinak. Jaké konkrétní výhody nám DeFi může nabídnout? Není to jenom o rychlosti transakcí, ale i o nižších poplatcích a větší míře kontroly nad vlastními prostředky? Můžete mi někdo objasnit, jak fungují smart kontrakty v tomto systému a proč jsou pro mě jako investora tak důležité? A co třeba dostupnost služeb – myslíte si, že je DeFi dostupnější pro běžného člověka než služby klasických bank? Zajímalo by mě také, jestli se dá říct, že DeFi je bezpečnější volbou nebo jestli tam hrozí nějaká rizika, o kterých bych měl vědět? Je to prostě trend, který teď letí, nebo má skutečně potenciál změnit způsob, jakým přistupujeme k financím? Těch otázek je spousta a jsem zvědavý na vaše názory a zkušenosti!