Proč bych měl zvážit nákup NFT, když to není fyzická věc?
Nedávno jsem se začal zajímat o svět digitálních aktiv a narazil jsem na pojem NFT, ale pořád mi to není úplně jasné. Mám pocit, že je to něco jako sběratelské karty nebo umění, které existuje jen online, ale proč bych měl investovat do něčeho, co nemůžu držet v ruce? Je pravda, že někteří lidé za NFT utrácí obrovské částky peněz, což mi přijde dost zvláštní. Jaký je vlastně smysl investice do něčeho, co je tak abstraktní? Vždyť nemám žádnou fyzickou hodnotu. A co když ten trh spadne? Jak se vlastně určuje hodnota takového digitálního díla? Vím, že se mluví o unikátnosti a vlastnictví, ale jak to funguje a proč by mě to mělo zajímat? Je to jen trend nebo má v tom nějakou budoucnost? Mnoho lidí říká, že NFT může být skvělou příležitostí pro investory, ale já mám pochybnosti. Jaké jsou klady a zápory investování do NFT a co bych měl zvážit před tím, než se rozhodnu udělat krok do této oblasti? Mohli byste mi prosím objasnit, proč by někdo měl zvažovat nákup NFT, i když to vypadá jako něco nereálného?