Jak diverzifikovat investice, aby se minimalizovaly ztráty?
Přemýšlím, jak bych měl správně diverzifikovat své investice, abych se vyhnul nějakým velkým ztrátám. Četla jsem, že rozložení peněz do různých aktiv může být klíčové pro ochranu před rizikem a volatilním trhem, ale jak přesně to udělat? Mám na mysli nejen akcie a dluhopisy, ale také alternativní investice jako jsou kryptoměny, NFT nebo dokonce nemovitosti. Kolik procent by mělo jít do jednotlivých kategorií? Jak se vlastně rozhodnout, které sektory či trhy jsou teď výhodné a které by měly být spíš v pozadí? Taky by mě zajímalo, jestli je lepší mít v portfoliu více různých akcií z různých oblastí, nebo se soustředit na pár silných firem? A co třeba pravidelně přehodnocovat a rebalancovat portfolio? Jak moc často to děláte vy? Myslíte si, že by bylo dobré sledovat trendy a novinky v oblasti investic, abych byl schopný reagovat na změny na trhu? Vím, že je důležité mít plán a strategii, ale co když se situace na trhu změní náhle? Jak lépe ochránit své investice v takových případech? Děkuju za jakékoliv rady a tipy!