Co dělat, když se mi investice nedaří a cítím úzkost?
Investoval jsem do několika projektů, ale teď se mi zdá, že jsem udělal špatná rozhodnutí. Všechny ty tipy o pasivním příjmu a zhodnocení peněz se mi najednou zdají jako utopie. Mám pocit, že čím více se snažím, tím hůř to dopadá. Nejenže moje akcie klesají, ale i kryptoměny, do kterých jsem investoval, prostě ne a ne nabrat na hodnotě. Každý den kontroluji trhy a místo toho, abych byl klidný, se cítím stále více úzkostně. Jak tohle zvládnout? Zajímalo by mě, jestli je normální mít takové pocity v době poklesu trhu a jak se s nimi vyrovnat. Kdo z vás prošel podobnou situací a jak jste to zvládli? Měli jste nějaké strategie, které vám pomohly dostat se z té psychické pasti? Mám obavy, že pokud budu dál sledovat své investice, tak se zbláznim. Měl bych si dát pauzu od sledování portfolia? Jaký máte názor na to? A co třeba přehodnotit své investice úplně? Jak se vyrovnat s pocitem selhání a najít opět motivaci do budoucna? Je tu někdo, kdo by mohl nabídnout nějakou útěchu nebo radu, co dělat v takových chvílích? Třeba jak překonat ten strach z neúspěchu a začít znova? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a názory.