Charts.cz/Fórum/Jaké akcie zelené energie byste doporučili na rok 2025?

Jaké akcie zelené energie byste doporučili na rok 2025?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jaké akcie zaměřené na zelenou energii byste doporučili na rok 2025. V poslední době mě hodně zajímají obnovitelné zdroje energie a jejich potenciál v budoucnosti. Slyšel jsem, že trh s akciemi v této oblasti roste a že investice do těchto společností mohou přinést zajímavé výnosy, zvlášť s tím, jak se svět snaží přejít na udržitelnější energetické zdroje. Mám na mysli společnosti zabývající se solárními panely, větrnými elektrárnami nebo třeba výrobou zeleného vodíku. Je nějaká konkrétní firma, o které byste si mysleli, že má velký potenciál? Jaký máte názor na akcie těchto firem v porovnání s tradičními energetickými společnostmi? A co třeba rizika spojená s investováním do takových akcií? Říká se, že trhy mohou být volatilní a já bych rád věděl, jestli je to v tomto případě pravda. Děkuji moc za vaše názory a tipy!

140 slov
1.4 minut čtení
1. 2. 2023
Eva Kopalová
Eva Kopalová

Takže pokud se díváš na akcie zelené energie, jako solární a větrné zdroje, tak určitě zkus společnosti jako NextEra Energy nebo Enphase Energy. Tyhle firmy mají solidní pozici na trhu a investují do obnovitelných technologií. Co se týče zeleného vodíku, tak třeba Plug Power vypadá zajímavě, i když je to trochu riskantnější. Trh s obnovitelnou energií roste, ale je taky dost volatilní – můžeš vidět velké výkyvy cen. V porovnání s tradičními energetickými firmami, které jsou teď dost stálé, by mohly tyhle akcie přinést větší výnosy, ale i větší riziko. Takže pokud jsi ochoten podstoupit určité riziko a věříš v budoucnost zelené energie, tak do toho jdi, ale rozlož si to portfólio. Držím palce!

114 slov
1.1 minut čtení
6. 1. 2025
Vojtěch Šulc
Vojtěch Šulc

Tak já se taky zajímám o zelenou energii a investice do ní. Co se týče akcií, určitě bys měl mrknout na firmy jako NextEra Energy, co se zabývá větrnou a solární energií. Taky je tu Enphase Energy, ta dělá skvělé věci s solárními panely a skladováním energie. A nezapomeň na Plug Power, jsou v oblasti vodíku a mají velký potenciál. Trh s obnovitelnou energií v poslední době roste, ale je pravda, že může být dost volatilní. Doporučuji sledovat trendy a regulace v energetice, to hodně ovlivňuje ceny akcií. Určitě se neboj investovat, ale měj na paměti rizika. Vždycky je dobré mít diverzifikované portfolio, abys minimalizoval ztráty. Takže to chce chladnou hlavu a trpělivost.

113 slov
1.1 minut čtení
5. 8. 2023
Miroslava Vejvodová
Miroslava Vejvodová