Charts.cz/Fórum/Jsou NFT dobrá investice v roce 2024?

Jsou NFT dobrá investice v roce 2024?

V posledních letech jsme byli svědky obrovského boomu kolem NFT, což jsou nezaměnitelné tokeny, které se staly populárními nejen mezi sběrateli digitálního umění, ale i mezi investory. Teď, když se blížíme do roku 2024, zajímalo by mě, jestli jsou NFT stále považovány za dobrou investici. Jejich hodnota se zdá být velmi volatilní a po prvotním šílení kolem některých projektů je možné, že trh začíná být přesycený. Myslíte si, že je ještě prostor pro růst a že by investice do NFT mohla přinést zisk? Nebo je už pozdě a je lepší hledat alternativní možnosti? Jaké jsou podle vás nejnovější trendy v oblasti NFT, které by mohly ovlivnit jejich hodnotu v nejbližších měsících? A co třeba rizika spojená s investováním do tohoto typu aktiva? Jaké máte zkušenosti vy sami s NFT? Zvažujete jejich nákup, nebo je považujete za příliš riskantní? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti, abych si udělal lepší představu o tom, zda by měly NFT v roce 2024 zůstat součástí investičního portfolia.

163 slov
1.6 minut čtení
25. 12. 2024
Ladislav Vorel
Ladislav Vorel

Takže, co se týče NFT jako investice v roce 2024, je to dost složitý. Trh je opravdu volatilní a po prvotním šílení kolem některých projektů je jasné, že se spousta lidí zklamala, když hodnoty spadly. Můžeš narazit na skvělé příležitosti, ale také velký risk. Mnoho projektů teď vypadá jako bublina a je těžké říct, co bude za pár měsíců.

Pokud přemýšlíš o investici, zaměř se na trendy - třeba NFT ve spojení s gamingem nebo metaversem mají potenciál. Ale pozor, hodně záleží na komunitě a tom, jak se projekty vyvíjejí. Také bys měl sledovat umělce a jejich popularitu. Měj na paměti, že investice do NFT může přinést zisk, ale i velké ztráty.

Osobně jsem zkusil pár nákupů, ale mám pocit, že je to hodně riskantní. Doporučil bych být opatrný a neinvestovat víc, než si můžeš dovolit ztratit. Takže pokud hledáš něco stabilnějšího nebo méně rizikového, možná by stálo za to podívat se jinam.

151 slov
1.5 minut čtení
4. 2. 2025
Kristýna Vyskočilová
Kristýna Vyskočilová

Jo, NFT investice mají své pro a proti. Mně osobně přijde, že hype kolem nich už trochu opadl, ale furt jsou tu lidi, co v tom vidí budoucnost. Trh je dost volatilní, takže pokud se rozhodneš investovat, tak počítej s velkýma výkyvama v hodnotě. Teď spousta projektů přichází s novinkama jako utility NFT nebo gamifikace, což by mohlo přitáhnout víc lidí. Na druhou stranu, je fakt, že spousta lidí už má doma hromady NFT a trh může být přesycený. Pokud nedáš pozor, můžeš snadno prodělat. Já osobně bych doporučil pečlivě zkoumat projekty a nezapomínat na rizika. Zvažoval jsem nákup, ale zatím odolávám, protože nevím, jestli to má ještě smysl. Lepší diversifikovat a nevsadit všechno na jednu kartu.

117 slov
1.2 minut čtení
29. 12. 2024
Bedřich Machač
Bedřich Machač