Jak zjistit, které NFT mají hodnotu?
Zdravím všechny, zajímalo by mě, jak se dá zjistit, které NFT vlastně mají nějakou skutečnou hodnotu? Je to dost komplikované téma, protože na trhu je tolik různých projektů a umělců, kteří vydávají své digitální sběratelské kousky. Zatímco některé NFT se prodávají za obrovské částky, jiné zůstávají bez povšimnutí a jejich hodnota klesá na nulu. Jaký je tedy klíč k určení toho, co si uchová hodnotu? Mám se zaměřit na popularitu autora nebo umělce? Nebo je důležitější, aby mělo NFT nějakou unikátní vlastnost nebo třeba omezenou edici? Co třeba platformy, na kterých jsou NFT prodávány? Je lepší kupovat na známých tržištích jako OpenSea nebo Rarible, nebo existují i méně známé platformy, kde se dají najít skryté poklady? Také by mě zajímalo, jestli je dobré sledovat trendy v oblasti kryptoměn obecně, abych mohl lépe odhadnout potenciál jednotlivých NFT. A co komunitní aspekt? Může mít vliv počet sledujících nebo aktivita kolem určitého projektu na jeho celkovou hodnotu? Jsem docela zmatený a rád bych znal názory ostatních. Jak tedy vůbec zjistit, které NFT mají šanci stát se cennými aktivy v budoucnu?