Jak začít s pronájmem nemovitosti a co všechno potřebuji?
Chtěl bych se zeptat, jak vlastně začít s pronájmem nemovitosti? Myslím, že je to docela lákavá možnost, jak si přivydělat a možná i vybudovat nějaký pasivní příjem. Ale nevím, kde začít. Jaké jsou první kroky, které bych měl udělat? Je třeba mít nějaké speciální vzdělání nebo zkušenosti? A co všechno vlastně potřebuji k tomu, abych mohl začít pronajímat? Musím mít nějaké povolení nebo licence? A co když chci pronajímat byt nebo dům, musím mít sepsanou smlouvu s nájemcem? Jaké úřední záležitosti mě čekají? Někde jsem četl, že je dobré mít také pojištění nemovitosti, to je pravda? Jaký typ pojištění je nejlepší a kolik to vlastně stojí? A co když nájemník neplatí, jak to řešit? Je dobré si na to najmout právníka, nebo si mohu vystačit s nějakými vzory smluv z internetu? Vím, že trh s nemovitostmi se dost mění, jak zjistím správnou cenu za pronájem? Měl bych se podívat na konkurenci v okolí nebo existují nějaké online nástroje, které mi pomohou určit cenu? Ocenil bych každou radu nebo tip od někoho, kdo už to má za sebou. Děkuji!