Jak poznám, že investice do nemovitosti je výhodná?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak vlastně zjistit, jestli je investice do nemovitosti vůbec výhodná. Slyšel jsem spoustu různých názorů a doporučení, ale pořád nevím, na co se mám zaměřit. Je to o lokalitě, ceně nebo třeba budoucím rozvoji oblasti? Vím, že je dobré sledovat trh a porovnávat ceny, ale jak poznám, jestli se mi to opravdu vyplatí? Co když se cena nemovitosti po koupi sníží? A co náklady na údržbu a daně? Jak velký vliv mají na celkovou návratnost investice? Taky mě zajímá, jestli existují nějaké konkrétní ukazatele nebo kalkulačky, které by mi pomohly lépe zhodnotit situaci. Na co bych si měl dávat pozor při prohlídce nemovitosti? Jak důležitá je historie nemovitosti a její právní stav? Mám vůbec brát v potaz i okolní infrastrukturu, jako jsou školy a obchody? A co pronájmy, má smysl investovat do nemovitosti za účelem pronájmu? Jaký je výnos z pronájmu ve srovnání s ostatními formami investic? Mám pocit, že se v tom ztrácím a chtěl bych mít jasnější představu o tom, co všechno je potřeba zvážit před tím, než udělám krok do světa realit. Doufám, že mi někdo poradí a přidá cenné zkušenosti.