Charts.cz/Fórum/Kde najít spolehlivé informace o DeFi a kryptoměnách?

Kde najít spolehlivé informace o DeFi a kryptoměnách?

V poslední době se hodně mluví o decentralizovaných financích a kryptoměnách, ale kde vlastně najít spolehlivé informace, které nejsou jen reklamou nebo spekulacemi? Já mám pocit, že na internetu je spousta zdrojů, ale jak poznat, které jsou věrohodné a které ne? Zkoušel jsem různé weby, ale často se mi zdá, že jsou buď příliš technické nebo naopak moc povrchní. Co byste doporučili? Existují nějaké konkrétní stránky, fóra nebo komunity, kde se dá najít opravdu kvalitní obsah o DeFi a kryptoměnách? A co třeba sociální média? Mám pocit, že tam je hodně informací, ale často se nedá zjistit, kdo je vlastně za tím profilem a zda má nějaké znalosti. Jaké máte zkušenosti s YouTube kanály nebo podcasty zaměřenými na tento témat? Je to dobrý způsob, jak se vzdělávat o těchto oblastech? A co knihy? Myslíte, že jsou nějaké publikace, které byste doporučili pro začátečníky v oblasti kryptoměn a DeFi? Hledám něco, co by mi pomohlo dostat se do obrazu a porozumět tomu všemu lépe. Vím, že investování do kryptoměn je rizikové a je důležité mít dobré znalosti. Jak tedy získat ty nejlepší informace bez toho, abych ztratil čas na špatných stránkách? Děkuji za jakoukoli radu!

194 slov
1.9 minut čtení
13. 6. 2024
Eva Havlíková
Eva Havlíková

Co se týče spolehlivých informací o DeFi a kryptoměnách, je dobré začít na známých a důvěryhodných stránkách jako CoinDesk nebo CoinTelegraph. Taky zkusi stránky zaměřený na analýzu, jako je Messari nebo Glassnode, tam najdeš faktické údaje a analýzy. Fóra jako Reddit (hlavně r/CryptoCurrency) ti můžou poskytnout názory od jiných uživatelů, ale pozor na dezinformace.

Sociální média jako Twitter jsou super, pokud sleduješ správné lidi (experti a analytici), ale můžeš narazit na dost blbostí. YouTube má pár kanálů, co dělají dobré analýzy a vysvětlení (např. Andreas Antonopoulos), ale opět se ujisti, že sleduješ lidi, co mají dobrou pověst. Podcasty? Ty jsou taky fajn, často se tam probírají aktuální trendy a novinky.

Pokud jde o knihy, doporučil bych "Mastering Bitcoin" od Antonopoulouse – je to hodně z informativního hlediska a pro začátečníky ideální. Další dobrá knížka je "The Basics of Bitcoins and Blockchains" od Antonyho Lewisa.

Vždycky si dej pozor na to, kdo ty informace podává a jestli má nějaké reference. A hlavně, neinvestuj podle pocitů z internetu bez pořádného výzkumu.

168 slov
1.7 minut čtení
14. 2. 2024
Miroslav Kopal
Miroslav Kopal

Spolehlivé info o DeFi a kryptoměnách najdeš na pár solidních webech. Například CoinDesk a CoinTelegraph jsou dost populární a píšou o novinkách, analýzách a mají i dobré návody. Pak je tu i Messari, což je fajn pro hlubší analýzy a statistiky. Na Redditu sleduj subreddity jako r/CryptoCurrency nebo r/DeFi, tam se dá najít spousta užitečných diskuzí.

Co se týče YouTube, kanály jako DataDash nebo Coin Bureau nabízejí dobrý obsah, ale dávej pozor na to, kdo je za tím - vždycky je lepší si ověřit, jestli jsou ti lidé důvěryhodní. Podcasty jako Unchained nebo The Bad Crypto Podcast taky nejsou špatné, hodně se tam probírají aktuální témata.

Knihy? Zkus "The Basics of Bitcoins and Blockchains" od Antonyho Lewis nebo "Mastering Ethereum" od Andreas Antonopoulos. Ty by ti měly pomoct lépe pochopit základy. Vždycky je dobré porovnávat informace z několika zdrojů a nedávat na jeden názor. Rozhodně si dej pozor na to, co čteš na sociálních sítích, tam je moře spekulací bez základů.

Takže shrnuto – solidní weby, Reddit, YouTube kanály, podcasty a knihy sou super zdroje, ale fakt ověřuj info a nenech se strhnout nějakýma hype zprávama.

186 slov
1.9 minut čtení
21. 11. 2023
Emil Tomeš
Emil Tomeš