Jak začít s investováním do DeFi a co potřebuji znát?
Zajímá mě, jak se vlastně dostat do světa DeFi, protože slyším o tom čím dál víc a vypadá to jako hodně zajímavá možnost investování. Jenže nevím, kde začít. Co všechno bych měl vědět, než se do toho pustím? Myslím tím, jestli potřebuju nějaké speciální znalosti nebo dovednosti, abych vůbec mohl investovat do decentralizovaných financí. Taky by mě zajímalo, jaké platformy jsou nejlepší pro začátečníky a na co si dát pozor, aby se mi nestalo, že o své peníze přijdu. A co vlastně znamená ta likvidita nebo yield farming – to jsou pojmy, které se pořád omílají, ale já si nejsem úplně jistý, co přesně znamenají. Je dobré mít nějakou peněženku na kryptoměny předtím, než začnu investovat, nebo je to něco, co si mohu zařídit až potom? Jak je to s poplatky a bezpečností? Kde se dá najít nějaký kvalitní návod nebo zdroje informací, abych se nenechal nachytat na nějaký podvod? Jaké jsou vůbec hlavní výhody DeFi oproti tradičním investicím? Rád bych slyšel názory někoho, kdo už s DeFi má zkušenosti a může mi poradit, jak udělat první krok. Děkuji všem za případné rady!