Charts.cz/Fórum/Kde se podívat na nejlepší NFT během investování?

Kde se podívat na nejlepší NFT během investování?

Zajímalo by mě, kde se dá vlastně najít nejlepší NFT pro investice. Vím, že trh s NFT je teď hodně populární a spousta lidí na tom vydělává, ale já se v tom moc nevyznám. Když se chci podívat na nějaké projekty nebo umělce, kteří jsou teď na vzestupu, tak nevím, kde začít. Existují nějaké weby nebo platformy, které by mi mohli doporučit? Mám hledat na nějakých speciálních tržištích jako OpenSea nebo Rarible, nebo jsou lepší alternativy? Co třeba sociální sítě? Sleduje někdo z vás nějaké influencery nebo skupiny, kde se o NFT hodně diskutuje? A co analytické nástroje pro sledování trendů a cenových pohybů? Mám do toho vůbec investovat, když nevím, co všechno to obnáší? Hlavně bych chtěl mít jistotu, že investuji do něčeho kvalitního a ne do něčeho, co za chvíli spadne na nulu. Jaký je váš názor na investování do NFT a kde vlastně začít s hledáním těch nejlepších příležitostí?

152 slov
1.5 minut čtení
28. 1. 2025
Jarmila Jonášová
Jarmila Jonášová

Takže, pokud chceš najít ty nejlepší NFT pro investice, začni na tržištích jako OpenSea nebo Rarible, to jsou fakt největší hráči. Tam najdeš spoustu projektů a umělců. Ale pozor, je dobrý si nejdřív udělat průzkum, koukat na hodnocení a sledovat, co lidi kupují. Kromě toho sleduj sociální sítě, jako Twitter nebo Discord, tam najdeš komunity a influencery, co diskutují o NFT. Mnoho z nich má tipy na novinky a nadcházející projekty. Je fajn se zapojit do nějakých skupin, kde se o tom hodně mluví.

Taky doporučuji nějaké analytické nástroje jako Dune Analytics nebo Nansen, ty ti pomůžou sledovat trendy a cenové pohyby. Důležitý je mít nějakou strategii a neinvestovat do něčeho jen proto, že to vypadá cool. A jestli do toho vůbec investovat? No, je to risk, ale když si dáš práci s výzkumem a najdeš kvalitní projekty, můžeš vydělat. Ale klidně začni opatrně a s menšími částkami, než se dostaneš do obrazu.

153 slov
1.5 minut čtení
23. 12. 2024
Olga Stará
Olga Stará

Jasně, investování do NFT je teď hodně trendy, ale taky dost riskantní, takže opatrně. Když hledáš ty nejlepší NFT, tak určitě začni na tržištích jako OpenSea nebo Rarible, tam se prodává většina populárních projektů. Můžeš si tam prohlédnout žebříčky podle ceny nebo objemu prodeje, to ti dá nějakou představu o tom, co teď frčí.

Sociální sítě jsou taky super zdroj informací. Na Twitteru sleduj různý influencery a umělce, co se pohybují ve světě NFT. Je tam spousta diskuzí a novinek, což ti může pomoct udržet se v obraze. Na Discordu najdeš skupiny zaměřený na NFT projekty, kde lidi sdílí tipy a zkušenosti.

Pokud jde o analytické nástroje, zkus třeba DappRadar nebo NonFungible.com. Tyto stránky ti ukážou trendy a historické ceny NFT, což může být užitečný při rozhodování.

Ohledně investování do NFT – určitě si udělej pořádný průzkum. Nedávej do toho víc, než jsi ochotnej ztratit, protože trh je dost volatilní. Hlavně se vyhni pump-and-dump schématům a investuj do projektů a umělců, který ti dávají smysl a kterým rozumíš. Hlavně to neber jako rychlý způsob, jak zbohatnout.

173 slov
1.7 minut čtení
14. 12. 2024
Emil Prchal
Emil Prchal