Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn bez větších rizik?

Jak začít investovat do kryptoměn bez větších rizik?

Zajímalo by mě, jak vlastně začít investovat do kryptoměn, aniž bych se příliš vystavoval riziku. Slyšel jsem, že kryptoměny jsou velmi volatilní a občas se lidé dostávají do velkých problémů, když investují bez dostatečných znalostí. Jaké jsou tedy nejlepší způsoby, jak se do toho pustit, pokud mám například jen malý rozpočet? Existují nějaké kryptoměny, které jsou považovány za bezpečnější než ostatní? A co například výměna a platformy – na co si dát pozor při jejich výběru? Je dobré používat nějaké speciální aplikace na sledování trhu? Taky mě zajímá, jestli je lepší investovat do více různých mincí nebo se soustředit jen na jednu. Jaký je vlastně rozdíl mezi dlouhodobým a krátkodobým investováním v tomto světě? A co říkáte na diversifikaci portfolia? Měl bych třeba investovat i do NFT nebo akcií, nebo je lepší se soustředit jen na kryptoměny? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti, jak začít s co nejmenším rizikem a přitom mít šanci na slušný výnos. Děkuji!

158 slov
1.6 minut čtení
24. 7. 2024
Dana Němcová
Dana Němcová

Když s kryptoměnama začínáš, tak nejlepší je jít na to opatrně. Zkus si přečíst nějaké základy o tom, jak fungují a jaký mají potenciál. Můžeš začít s malým obnosem, třeba 1000 Kč, aby ses necítil pod tlakem. Bitcoin a Ethereum jsou vcelku stabilní volby, ale i tak to může být dost rizikový. Co se týká burz, tak vybírej známé a důvěryhodné platformy jako Binance nebo Coinbase. Sledování trhu? Určitě je dobré mít nějakou aplikaci na mobilu, co ti ukáže ceny a trendy.

Diverzifikace je fajn – investuj do pár různých mincí, ale nedělej z toho vědu. Ohledně krátkodobého vs. dlouhodobého investování – dlouhodobé držení ti může přinést lepší výsledky, ale vyžaduje to trpělivost. Můžeš zkusit i NFT nebo akcie, ale pokud jsi začátečník, tak bych se soustředil primárně na krypta. Hodně štěstí a pamatuj, že riskovat se dá, ale rozumně!

139 slov
1.4 minut čtení
13. 7. 2024
Tomáš Duchoň
Tomáš Duchoň

Investování do kryptoměn může být fakticky riskantní, ale dá se to udělat i s menším rizikem. Začni s malým rozpočtem a investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit. Bitcoin a Ethereum jsou asi nejlepší volby jako "bezpečnější" kryptoměny, ale pamatuj, že žádná investice není úplně bez rizika. Co se týče výměn, vybírej známé a důvěryhodné platformy jako Coinbase nebo Binance, a dávej pozor na poplatky.

Určitě je dobré sledovat trh, takže se hodí nějaká aplikace na analýzu cen. Když už mluvíme o diversifikaci, rozdělit peníze mezi několik různých mincí je lepší než vsadit všechno na jednu kartu. Z dlouhodobého hlediska má smysl investovat do projektů, které mají potenciál růstu.

Přemýšlej i o NFT nebo akciích, ale doporučil bych se nejdřív soustředit na kryptoměny, dokud nezískáš víc zkušeností. Krátkodobé obchodování může přinést rychlé výnosy, ale je dost stresující a riskantní. Dlouhodobé držení je obvykle bezpečnější, pokud jsi ochotný čekat na růst hodnoty. Hlavně se vzdělávej a nesnaž se jít do toho po hlavě bez znalostí.

163 slov
1.6 minut čtení
7. 12. 2023
Tomáš Vyskočil
Tomáš Vyskočil