Měly by se do portfolia přidávat kryptoměny v příštím roce?
Tak se mi nedávno dostala do hlavy myšlenka ohledně investování do kryptoměn, a to konkrétně, jestli by se měly zařadit do portfolia pro příští rok. Všichni víme, jak je trh s kryptoměnami dost volatilní a občas i dost chaotický. Jenže na druhou stranu, někteří lidé na tom udělali opravdu slušné jmění a říkají, že kryptoměny jsou budoucnost. Jsou tu různé názory, od těch, co říkají, že je to jen bublina, která praskne, po ty, co v kryptoměnách vidí novou éru financí. Takže je jasné, že se tady nabízí spousta zajímavých možností a zároveň i rizik.
Přemýšlím, jestli investovat do Bitcoinů nebo Etherea, nebo jestli radši zkusit nějaké méně známé altcoiny. Hlavně bych chtěl vědět, jak se na to dívají ostatní – máte někdo zkušenosti s tímto typem investic? Jaké faktory byste při rozhodování brali v potaz? Jaký je váš názor na technologii blockchain a její budoucnost v roce 2024? Když se podívám na nedávný vývoj trhu, tak bych chtěl vědět, jestli si myslíte, že je rozumné počkat, až se situace stabilizuje, nebo jestli bych měl skočit do vody hned teď.
Slyšel jsem také o různých strategiích jako DCA (průměrné náklady na dolar), což zní jako dobrý způsob, jak zmírnit riziko. Ale co když se trh propadne? Co dalšího bych měl zvážit? Je lepší mít větší procento v kryptoměnách nebo spíš rozložit investice i do jiných aktiv jako akcie nebo nemovitosti? A co NFT? Je to také něco, co by stálo za zvážení? Chtěl bych slyšet názory lidí, kteří už do kryptoměn investují a jaké mají plány do budoucna – myslíte si, že je správný čas přidat krypto do portfolia? Jaké máte tipy pro začátečníky jako jsem já?