Jaký je nejlepší způsob, jak přidat dluhopisy do mého investičního portfolia?
Mám takový dotaz ohledně investování a přemýšlím o tom, jakým způsobem bych mohl přidat dluhopisy do svého portfolia. Vím, že dluhopisy mohou být dobrou alternativou k akciím, protože nabízejí stabilní výnosy a menší riziko, ale nevím přesně, jak začít. Zajímalo by mě, jestli je lepší investovat do státních dluhopisů nebo korporátních. Taky mě zajímá, zda je dobré nakupovat dluhopisy přímo nebo je lepší využít nějaké fondy, které se na dluhopisy specializují. A co třeba diverzifikace? Jak moc bych měl mít dluhopisů v poměru k dalším investicím, jako jsou akcie nebo nemovitosti? Jaké jsou takové hlavní výhody a nevýhody investování do dluhopisů? Slyšel jsem něco o tom, že úrokové sazby mohou ovlivnit cenu dluhopisů – jak to přesně funguje? A co se týče výběru konkrétních dluhopisů – existují nějaké tipy nebo doporučení, jak vybírat ty správné? Případně, které platformy pro obchodování s dluhopisy jsou považovány za spolehlivé a uživatelsky přívětivé? Bylo by skvělé, kdybyste se podělili o vaše zkušenosti a rady, pokud už s dluhopisy nějaké máte. Děkuju moc!