Jaké dluhopisy jsou považovány za nejbezpečnější pro investice?
Přemýšlím nad investicemi a dostal jsem se k tomu, že bych chtěl do portfolia zahrnout také nějaké dluhopisy. Jenže teď nevím, které z nich jsou vlastně ty nejbezpečnější. Vím, že existují různé typy dluhopisů, jako například státní, korporátní nebo municipalní, ale jak se vlastně liší v úrovni rizika? Měly by mě zajímat hlavně státní dluhopisy, protože jsem slyšel, že ty bývají považovány za bezpečné. Jak je to ale s korporátními dluhopisy? Existují nějaké firmy, jejichž dluhopisy by bylo rozumné koupit? A co třeba dlouhodobé versus krátkodobé dluhopisy? Je pravda, že dlouhodobé mají větší výnosy, ale i větší riziko? Jak tedy poznám, které dluhopisy bych měl mít na radar? Které státy nebo společnosti mají nejlepší bonitu a tedy nízkou pravděpodobnost defaultu? Hledám prostě takové tipy, které mi pomohou najít tu nejlepší cestu, jak rozložit riziko a zároveň mít jistotu, že moje investice bude co nejvíc bezpečná. Možná máte někdo dobré zkušenosti nebo doporučení ohledně konkrétních dluhopisů či fondů zaměřených na dluhopisy? Jaké faktory bych měl při výběru sledovat a čemu se raději vyhnout? Dík za jakékoliv rady!