Charts.cz/Fórum/Jak zjistit, které NFT právě frčí a proč?

Jak zjistit, které NFT právě frčí a proč?

Zajímalo by mě, jak vlastně zjistit, které NFT jsou teď v trendu a co je za tím? Četla jsem, že se hodně lidí zaměřuje na různé platformy, jako jsou OpenSea nebo Rarible, ale jak to tam vlastně funguje? Jaké faktory ovlivňují popularitu jednotlivých NFT? Je to jen o umělcích a jejich jméně, nebo hraje roli i něco jiného, jako třeba komunitní zapojení nebo limitovaná edice? A co ty trendy na sociálních sítích? Má smysl sledovat Twitter nebo Discord kanály, kde se o tom diskutuje? Jak moc je důležité sledovat influencery v této oblasti? A co takhle analytické nástroje, které ukazují ceny a prodeje NFT – stojí za to je používat? Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Odkud berete informace a co vám pomohlo se zorientovat v tom, co frčí a co naopak už není aktuální? Ráda bych se dozvěděla o nějakých konkrétních nápadech nebo tipech, které jste našli užitečné. Díky!

150 slov
1.5 minut čtení
1. 8. 2023
Božena Jarošová
Božena Jarošová

Takže, co se týče toho, jak zjistit, které NFT jsou teď v trendu, já osobně sleduju hlavně platformy jako OpenSea a Rarible. Na těchto místech můžeš vidět aktuální prodeje a trendy. Důležitý jsou samozřejmě umělci, ale taky komunity kolem nich – čím víc zapojení, tím větší zájem. Limitované edice mají taky velký vliv, protože lidi rádi sbírají to, co je vzácné.

Sociální sítě jako Twitter a Discord jsou super pro sledování diskuzí a novinek. Mnoho projektů tam aktivně komunikuje s fanoušky. Influencerů si taky všímej, mají často velký vliv na to, co se prodává a co ne.

Dalším užitečným nástrojem jsou analytické platformy jako Dune Analytics nebo Nansen, kde můžeš sledovat ceny a objemy prodeje NFT. Tyhle informace ti pomůžou vidět, co roste a co stagnuje.

Osobně jsem se zorientoval hlavně díky komunitám a sledováním různých projektů, takže doporučuji hodně číst a být aktivní na těchto fórech. Jakmile se začleníš do komunity, bude ti to jasnější.

153 slov
1.5 minut čtení
22. 9. 2024
Jindřiška Zichová
Jindřiška Zichová

Zjistit, co je teď v NFT světě populární, není zas tak složité. Na platformách jako OpenSea nebo Rarible můžeš sledovat, které NFT se prodávají nejvíc. Tam mají sekce pro nejprodávanější nebo trendy kousky. Umělci hrajou velkou roli, ale taky jde o komunitu. Limitovaný edice nebo unikátní vlastnosti fakt zvedají cenu. Sledování sociálních sítí jako Twitter a Discord je super, tam se dozvíš, co lidi honí a co je na obzoru. Influenceri taky dost ovlivňují hype kolem NFT, když něco doporučí, tak to často letí. A analytické nástroje jako Dune Analytics nebo Nansen jsou užitečný pro sledování trendů a cenových pohybů. Já osobně sleduju víc kanálů a snažím se být v obraze přes různé diskuse a novinky. Zkus to taky, můžeš tak snadno odhalit novinky, co se chystají.

127 slov
1.3 minut čtení
24. 8. 2024
Bohumil Košťál
Bohumil Košťál