Charts.cz/Fórum/Dají se NFT prodávat i po skončení aukce?

Dají se NFT prodávat i po skončení aukce?

Možná se ptáte, co se stane s NFT po aukci, když už je oficiálně uzavřena. Zajímalo by mě, jestli je možné je ještě nějak prodávat, nebo jestli se na ně vztahují nějaké zvláštní pravidla. Když sleduji různé platformy a trendy, zdá se mi, že hodnota NFT může stále kolísat i po skončení aukcí, ale jak to vlastně funguje? Mohou lidé znovu prodávat zakoupené NFT nebo je nutné čekat na další aukci? A co pokud někdo koupí NFT za určitou cenu a pak se rozhodne, že chce prodat víc než za kolik ho koupil? Jak to ovlivňuje trh s těmito digitálními aktivy? Je to běžné nebo spíš rarita? Zajímá mě tedy nejen samotný princip, ale i praktické zkušenosti lidí, kteří už v tom mají praxi. Můžete mi prosím osvětlit tuto problematiku? Děkuji!

131 slov
1.3 minut čtení
28. 11. 2024
Vladimír Zach
Vladimír Zach

NFT se dají klidně prodávat i po skončení aukce. Jakmile je aukce uzavřená a někdo si NFT koupí, ten nový majitel může s tímto tokenem dělat, co chce. To znamená, že ho může prodat na sekundárním trhu, a to klidně za jinou cenu než za jakou ho koupil. Trh s NFT je hodně dynamický a ceny se můžou dost měnit, takže je to časté, že lidi prodávají své NFT za víc, než je koupili. Existují různé platformy jako OpenSea nebo Rarible, kde si můžeš NFT prodat nebo koupit. Takže klidně můžeš vyčkat na lepší nabídku nebo se pokusit vydělat na tom, jak cena roste. Je to vlastně normální praxe v celém tom NFT světě.

114 slov
1.1 minut čtení
22. 6. 2024
Alois Daněk
Alois Daněk

Jo, NFT se prodávat dají i po aukci. Když skončí aukce, tak ten, kdo je koupil, má možnost s tím naložit jak chce. Může to buď nechat v digitální peněžence nebo to prodat dál na nějaké platformě jako OpenSea nebo Rarible. Tohle všechno je dost běžné, lidi kupují NFT, drží je a pak je snaží se prodat za víc, než za kolik je vzali. Ceny hodně kolísají, záleží na poptávce a trendech, takže klidně můžeš vidět, že něco, co se prodalo za pár stovek, najednou letí do tisíců. Na trhu s NFT je hodně spekulací, takže pokud máš něco zajímavého nebo populárního, můžeš to prodat za slušné prachy. Celkově je ten trh dost dynamickej a furt se mění.

118 slov
1.2 minut čtení
23. 2. 2024
Andrea Burešová
Andrea Burešová