Charts.cz/Fórum/Je možné získat pasivní příjem z NFT, a jak na to?

Je možné získat pasivní příjem z NFT, a jak na to?

Zajímalo by mě, jestli je vůbec reálné získat nějaký pasivní příjem z NFT. Slyšel jsem o tom, že někteří lidé prodávají digitální umění nebo sběratelské kousky jako NFT a pak dostávají nějaké peníze zpátky, ale jak to vlastně funguje? Můžu si koupit nějaké NFT a pak na nich opravdu vydělávat bez toho, abych musel neustále něco prodávat nebo obchodovat? Jaké jsou možnosti, když mám třeba jen malý rozpočet? Je lepší investovat do známějších projektů, nebo se vyplatí hledat nové talenty a začínající umělce? A co royalties? Umožňují mi tyto digitální tokeny nějakým způsobem dostávat peníze i po prodeji původního díla? Zkrátka by mě zajímalo, jak konkrétně se dá na NFT vydělat a co všechno bych měl mít na paměti, než se do toho pustím. Pomůže mi někdo tohle osvětlit? Děkuju!

130 slov
1.3 minut čtení
20. 6. 2023
Alena Holušová
Alena Holušová

Získání pasivního příjmu z NFT je trochu komplikované, ale je to možné. Jedna z možností, jak získat pasivní příjem, je investice do NFT, které generují royalties. To znamená, že pokud umělec prodá své dílo, ty jako majitel NFT můžeš dostávat nějaké procento z každého dalšího prodeje. Tím pádem, když se dílo stane populární a prodává se dál, ty pořád trhneš nějaké peníze.

Další možností je staking, což jsou některé projekty, které ti umožňují "uzamknout" tvé NFT a dostávat za to odměny. Ale ne všechny NFT tohle podporují. Pak je tu i byznys s pronájmem NFT, což je spíš novinka v oboru, ale některé platformy to už nabízejí.

Když máš malý rozpočet, asi bys měl hledat talentované začínající umělce nebo projekty, které nejsou ještě moc známé. Někdy se tak dá chytit něco levného, co později vystřelí na hodnotě. Na druhou stranu známější projekty mají větší šanci na stabilitu a růst.

Takže shrnuto – pasivní příjem z NFT jde získat skrze royalties nebo staking, ale chce to prozkoumat konkrétní projekty a platformy. Hlavně si dej pozor na to, do čeho investuješ a snaž se vybírat kvalitní díla.

182 slov
1.8 minut čtení
28. 6. 2024
Emil Toman
Emil Toman

Pasivní příjem z NFT je teoreticky možný, ale záleží na tom, jaký přístup zvolíš. Pokud koupíš NFT a pak budeš čekat, že jeho hodnota poroste, tak to může fungovat, ale je to dost riskantní. Mnoho lidí prodává digitální umění nebo sběratelské kousky jako NFT a někteří umělci nastavují royalties, což znamená, že po každém dalším prodeji dostanou procento z ceny. To je jedna z cest, jak mít pasivní příjem – vlastnit NFT od umělců, kteří to dělají.

Další možností je investice do známějších projektů, které mají větší šanci na zhodnocení. Ale pokud chceš něco nového a zajímavého, můžeš sledovat začínající talenty a jejich práce. S malým rozpočtem to chceš dělat opatrně, protože většina NFT je k dostání za různé ceny. Hodně lidí se snaží chytit trendy nebo populární kolekce, což taky může fungovat.

Takže shrnuto, pasivní příjem z NFT je možný přes royalties nebo růst hodnoty tokenů. Ale chce to průzkum trhu a trochu štěstí.

154 slov
1.5 minut čtení
24. 9. 2023
Pavel Řezáč
Pavel Řezáč