Charts.cz/Fórum/Kde najdu důvěryhodné informace o kryptoměnách a NFT?

Kde najdu důvěryhodné informace o kryptoměnách a NFT?

Zajímá mě, kde bych mohl najít opravdu důvěryhodné a relevantní informace ohledně kryptoměn a NFT. V poslední době se to na internetu hemží různými články, blogy a videi, ale jak poznat, co je skutečně kvalitní a co je jenom reklamní tah nebo dezinformace? Zkoušel jsem pročítat různé diskuzní fóra, ale občas je tam tolik názorů, že to člověka spíše zmátlo než pomohlo. Také mě zajímá, jestli jsou nějaké doporučené zdroje, které byste mohli doporučit. Myslím tím nejen weby, ale třeba i knihy nebo youtube kanály, které se zaměřují na analýzu trhu s kryptoměnami a NFT. Jaká jsou rizika spojená s těmito informacemi? Je lepší sledovat odborníky nebo investiční skupiny na sociálních sítích? A co třeba nějaké různé aplikace nebo platformy, které by mohly poskytnout spolehlivé informace o aktuálních trendech na trhu? Jaký máte názor na to, zda je dobré sledovat zprávy z mainstreamových médií nebo se raději držet specializovaných portálů? Opravdu bych chtěl získat dobrý přehled a orientaci v této problematice, protože se chci vyhnout špatným investicím a rád bych se dozvěděl víc o tom, jak fungují tyto nové technologie.

180 slov
1.8 minut čtení
19. 5. 2022
Ludmila Zemanová
Ludmila Zemanová

Důvěryhodné informace o kryptoměnách a NFT najdeš na různých místech, ale chce to trochu zkoumat. Začněte se specializovanými weby jako CoinDesk nebo CoinTelegraph – ty obvykle mají solidní pokrytí trhu a novinky. Dobré jsou i analytické platformy jako Glassnode nebo CryptoCompare, co ti dají přehled o trendech. Co se týče knih, "The Bitcoin Standard" od Saifedeana Ammous je fajn pro pochopení historie a fungování bitcoinů.

Sleduj nějaké odborníky na Twitteru, klidně i YouTube kanály jako DataDash nebo Coin Bureau, ale měj na paměti, že i tam můžeš narazit na hype nebo dezinformace. Ohledně aplikací – zkús třeba Blockfolio nebo Delta, co ti pomůžou sledovat portfolio a trendy.

Z mainstreamových médií bývá často zkreslený pohled, takže radši kombinuj různé zdroje. Důležitý je kritický pohled a vždy si ověřovat informace, než se rozhodneš investovat. Riziko špatných investic je fakt vysoké, tak buď opatrný a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

148 slov
1.5 minut čtení
11. 6. 2023
Vlastimil Beran
Vlastimil Beran

Na důvěryhodné info o kryptoměnách a NFT doporučuji začít s pár osvědčenými zdroji. Weby jako CoinDesk, CoinTelegraph nebo Decrypt maj spoustu článků a novinek, co jsou aspoň trochu ověřené. Když chceš víc hlubší analýzy, koukni na Messari nebo Glassnode, tam najdeš i různé statistiky a reporty.

YouTube může být taky fajn, ale buď opatrný, sleduj kanály jako DataDash nebo Coin Bureau, ty mají dobrý reputace a nepropagujou spam. Knihy jako „Mastering Bitcoin“ nebo „The Basics of Bitcoins and Blockchains“ jsou super pro pochopení základů.

Já bych se vyhnul přílišným spekulacím na sociálních sítích, kde lidi dost často šířej dezinformace nebo hype. Investiční skupiny sou většinou o tom, jak se dostat k prachům rychleji a to může být risky.

Mainstreamový média občas přináší zajímavý pohledy, ale většinou to není tak detailní jako specializovaný portály. Měj na paměti rizika spojený s investicema do kryptoměn a NFT – volatilita trhu je šílená! Podle mě je dobrý udělat si vlastní průzkum a nespoléhat se jen na jeden nebo dva zdroje.

166 slov
1.7 minut čtení
21. 9. 2022
Tereza Vacková
Tereza Vacková