Jak ovlivňují nové zákony investice do kryptoměn?
Zajímalo by mě, jak vlastně ty nové zákony a regulace, které se v poslední době objevují, ovlivňují investice do kryptoměn. Mám pocit, že se toho děje hodně a já jako laik v tomto oboru vůbec nevím, co si o tom mám myslet. Dřív to bylo takové divoké západní prostředí, kde si každý mohl dělat, co chtěl, ale teď se najednou objevují různé předpisy, které by mohly mít dopad na ceny kryptoměn nebo na to, jak s nimi obchodujeme. Je pravda, že lepší regulace mohou ochránit investory před podvody a ztrátami? Nebo to spíš omezí možnosti pro nováčky a odradí lidi od vstupu do tohoto trhu? Co když se nějaké země rozhodnou zakázat určité typy transakcí nebo dokonce úplně zakázat kryptoměny? Jaký to může mít vliv na trh jako celek? A co daně? To je další věc, kterou bych rád pochopil. Jak se daní zisky z kryptoměn a jak se na to dívají různé země? Je to vůbec spravedlivé vůči klasickým investicím? Myslím, že všechno toto má určitě velký vliv na naše rozhodování, jestli investovat do bitcoinů nebo altcoinů. Rád bych slyšel názory ostatních, co si myslí o budoucnosti investic do kryptoměn v souvislosti s těmito novými legislativními změnami.