Charts.cz/Fórum/Jaké kryptoměny jsou teď nejzajímavější pro investice?

Jaké kryptoměny jsou teď nejzajímavější pro investice?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jaké kryptoměny považujete za nejzajímavější pro investice v současné době? V poslední době jsem sledoval trh a zdá se mi, že se hodně věcí mění, ceny skáčou nahoru a dolů a já už začínám být trochu zmatený. Je tu tolik různých mincí a tokenů, že nevím, co si vybrat. Slyšel jsem o Bitcoinu a Ethereu, ale jsou ještě nějaké jiné alternativy, které by mohly mít velký potenciál? Co říkáte na některé novější projekty nebo třeba na stablecoiny? Mám pocit, že NFT a decentralizované finance (DeFi) se stávají čím dál tím populárnějšími, ale nevím, jak to celé funguje. Rád bych slyšel vaše názory na to, do čeho investovat, co vás zaujalo nebo naopak odradilo. Jaké faktory byste brali v úvahu při výběru kryptoměn? Jak moc je důležité sledovat trendy a novinky? Děkuji všem za rady!

140 slov
1.4 minut čtení
10. 3. 2022
Filip Šťastný
Filip Šťastný

Jasně, teďka je to fakt divoký. Bitcoin a Ethereum jsou stále dobrý sázky, ale co takhle kouknout na Cardano nebo Solana? Ty mají fakt zajímavý projekty a potenciál. Pak je tu ještě Polkadot, ten se snaží spojit různý blockchainy dohromady, což by mohlo být mega cool. Taky sleduj DeFi projekty jako Uniswap nebo Aave, to vypadá dost nadějně. A stablecoiny? Ty jsou fajn na uchování hodnoty a minimální volatilitu. Taky bych se podíval na NFT, pokud tě to zajímá – můžeš najít fakt unikátní věci. Hlavně sleduj novinky a trendy, protože trh se mění rychle. Důležitý je mít přehled o tom, co se děje, ale neboj se zkoušet i novější projekty. Rozhodně ale nedávej všechno do jedné kategorie a diversifikuj.

120 slov
1.2 minut čtení
18. 10. 2024
Zuzana Jirková
Zuzana Jirková

Hele, vidím, že se ptáš na kryptoměny a je pravda, že teď je to vcelku divoké. Bitcoin a Ethereum jsou klasika, ale určitě bys měl kouknout i na některé altcoiny. Například Cardano a Solana mají celkem zajímavý potenciál, hlavně co se týče DeFi a smart kontraktů. Pak je tu taky Polkadot, což je fajn pro interoperabilitu mezi blockchainy.

Když mluvíš o nových projektech, zkusi se kouknout na Avalanche nebo Terra. Ty se teď hodně rozjíždí a mají dobrou komunitu. Ale pozor na volatility, fakt to s cenama lítá. Co se týče stablecoinů, ty můžou být fajn pro stabilnější investice nebo pro obchodování.

Sleduj trendy a novinky, to je důležitý, protože trh se rychle mění. A ještě zvažuj faktory jako tým projektu a technologii, to ti může pomoct vyhnout se podvodům. S NFT to chce opatrně, je tam spousta hypeu, ale ne všechny projekty přežijí. Takže buď obezřetný a nedávej do toho víc, než si můžeš dovolit ztratit.

157 slov
1.6 minut čtení
1. 2. 2024
Daniel Kuchař
Daniel Kuchař