Jak investovat do NFT, když nemám zkušenosti?
V poslední době se hodně mluví o NFT a já mám pocit, že jsem z toho trochu ztracený. Tohle je pro mě úplně nový svět a nevím, jak na to. Rád bych věděl, jak vlastně začít investovat do NFT, když nemám žádné zkušenosti. Je to vůbec možné pro někoho jako jsem já, kdo se v tom moc nevyzná? Jaké jsou první kroky, které bych měl udělat? Mám si pořídit nějakou kryptoměnu jako Ethereum nejdřív, nebo je lepší rovnou hledat konkrétní NFT, do kterých bych mohl investovat? Jak zjistím, která NFT mají potenciál a nejsou to jenom vyhozené peníze? A co platformy, kde se NFT prodávají – na co si mám dát pozor? Vím, že existují různé tržiště, ale jak si vybrat to správné? Taky mě zajímá, jestli je třeba mít nějaké technické znalosti nebo stačí jenom mít účet a pár peněz. Jak můžu ochránit svou investici? Mám se bát podvodů a jak poznám, že je něco legit? Chtěl bych investovat do NFT jako hobby, ale zároveň bych nechtěl přijít o peníze. Jak moc riskantní to vlastně je? Je tu někdo, kdo by mi mohl poradit s těmito otázkami? Každý říká, že NFT jsou budoucnost umění a investic, ale já mám strach se do toho pustit bez nějakého vedení.