Charts.cz/Fórum/Jaké technologické akcie teď nejvíc rostou?

Jaké technologické akcie teď nejvíc rostou?

Zajímalo by mě, jaké technologické akcie se v poslední době dostávají do popředí a jaké mají potenciální výhledy na další růst. Všichni víme, že technologický sektor je tak dynamický a neustále se vyvíjí, a proto je těžké sledovat, co je momentálně "in". Slyšel jsem, že některé firmy v oblasti umělé inteligence a cloudových služeb teď zažívají obrovský boom. Je to pravda? Co třeba společnosti zaměřené na kybernetickou bezpečnost nebo 5G technologie? Jaké konkrétní akcie byste doporučili sledovat, pokud bych chtěl investovat do tech segmentu? Mám pocit, že je teď skvělý čas na investice do těchto společností, ale rád bych znal názory ostatních. Jaké trendy vidíte vy v technologických akciích a co byste poradili začínajícím investorům, kteří chtějí mít přehled o tom, co aktuálně roste? Díky za každou informaci!

128 slov
1.3 minut čtení
5. 7. 2024
Matěj Kašpar
Matěj Kašpar

Nedávno jsem taky sledoval, co se hýbe na trhu s technologickými akciemi. Takže jo, umělá inteligence je teď opravdu v kurzu, firmy jako Nvidia nebo AMD dostávají hodně pozornosti díky svým čipům pro AI. Cloudové služby zažívají boom, AWS od Amazonu a Azure od Microsoftu jsou pořád silní hráči. Co se týče kybernetické bezpečnosti, tam se hodně mluví o firmách jako CrowdStrike nebo Palo Alto Networks. 5G technologie taky nejsou pozadu - Qualcomm a Ericsson to táhnou. Tohle všechno vypadá jako rozumné místo na investice teď, ale je dobrý mít na paměti, jak rychle se to může měnit. Začínajícím investorům bych doporučil sledovat trendy a diversifikovat portfolio, protože tech sektor může být dost volatilní. Zkrátka držet prst na tepu trhu a být připraven na změny.

125 slov
1.3 minut čtení
10. 11. 2024
Zuzana Procházková
Zuzana Procházková

Jasně, teďka je to docela šílenství s technologickými akciemi. Umělá inteligence, to je teď velký hit, firmy jako Nvidia nebo Alphabet se opravdu rozjíždějí. S cloudovými službami to máš taky pravdu, Amazon a Microsoft se pořád drží nahoře. Co se týče kybernetické bezpečnosti, firmy jako CrowdStrike nebo Palo Alto Networks mají teď solidní vzestup, s tím jak roste povědomí o ochraně dat. 5G technologie je další z trendů, Qualcomm nebo Ericsson by mohly být zajímavé volby. Pro začínající investory bych doporučil sledovat ETF zaměřená na technologie, to ti dá širší spektrum a menší riziko. Ale jak říkáš, ten sektor je fakt dynamický, tak buď opatrnej a sleduj novinky.

108 slov
1.1 minut čtení
11. 11. 2024
Soňa Koudelková
Soňa Koudelková