Charts.cz/Fórum/Jak moc mi zlato pomůže, když mám již akcie a kryptoměny?

Jak moc mi zlato pomůže, když mám již akcie a kryptoměny?

Zajímalo by mě, jaké místo má zlato v portfoliu, když už investuji do akcií a kryptoměn. Všichni víme, že zlato je považováno za bezpečný přístav v turbulentních časech a jeho hodnota se zdá být stabilní. Ale je opravdu potřeba mít zlato, když už mám rozmanité investice jako akcie a kryptoměny? Mám pocit, že trh s kryptoměnami je dost volatilní a akcie také kolísají. Nebylo by lepší zaměřit se zcela na tyto moderní investice? Jak se zlato liší od těchto aktiv z pohledu diverzifikace a ochrany proti inflaci? Není náhodou zlato spíše zastaralé, když máme tolik nových možností? Zvažoval jsem investici do fyzického zlata nebo zlato v ETF, ale nevím, jestli to nakonec má smysl v mém případě. Jaký je váš názor na tuto problematiku? Myslíte si, že by mi zlato mohlo pomoci vyvážit riziko, které nesou kryptoměny a akcie? Jak to vidíte vy? Jaké máte zkušenosti s investováním do zlata při držení jiných aktiv?

154 slov
1.5 minut čtení
2. 2. 2025
Markéta Vejvodová
Markéta Vejvodová

Zlato může být dobrý doplněk k portfoliu, i když už máš akcie a kryptoměny. Je pravda, že zlato je vnímáno jako bezpečný přístav, zvlášť v časech nejistoty. Když se podíváš na volatilitu kryptoměn a akcií, zlato ti může pomoct vyvážit to riziko. Zatímco trhy s akciemi a kryptoměnami mohou rychle kolísat, zlato většinou drží svou hodnotu, a to je důležité při inflaci. Vlastně je to jakýsi hedge proti ekonomickým krizím. Pro některé investory je zlato zastaralé, ale jeho dlouhá historie jako uchovatele hodnoty mluví sama za sebe. Jestli zvažuješ fyzické zlato nebo ETF, tak obojí má své výhody. Fyzické zlato můžeš mít doma, ale ETF jsou jednodušší a likvidnější. Takže bych si asi zlato do portfolia přidal, aby měl člověk trochu diversifikace a klid v duši v těchto turbulentních časech.

130 slov
1.3 minut čtení
11. 5. 2024
Daniel Kuchař
Daniel Kuchař

Zlato má svoje místo v investičním portfoliu, i když už máš akcie a kryptoměny. Když se trh s akciemi otřásá nebo kryptoměny zažívají velké výkyvy, zlato může fungovat jako stabilizační prvek. Je to takový bezpečný přístav, který v turbulentních dobách spíš drží hodnotu. Samozřejmě, zlato může působit staromódně, ale jeho schopnost chránit proti inflaci a ekonomickým krizím se pořád ukazuje jako užitečná. Když už investuješ do riskantnějších aktiv, jako jsou kryptoměny, mít část portfolia v něčem stabilnějším, jako je zlato, dává smysl. Můžeš investovat do fyzického zlata nebo ETF na zlato, což je flexibilnější. V každém případě ti to může pomoc vyvážit riziko a ochránit investice před výkyvy. Takže jo, klidně zvaž zlato jako součást tvého portfolia.

117 slov
1.2 minut čtení
14. 1. 2025
Denisa Tvrdíková
Denisa Tvrdíková