Diverzifikace portfolia s disruptivními akciemi – proč?
Přemýšlím o svém investičním portfoliu a mám v něm několik disruptivních akcií, které mě hrozně baví a vidím v nich velký potenciál. Ale teď jsem se dostal do situace, kdy slyším pořád o tom, jak je důležité mít diverzifikované portfolio, abych se vyhnul zbytečným rizikům a ochránil své investice. Takže mě napadlo, jaký má vlastně smysl diverzifikace, když mám už teď tyto disruptivní akcie? Vždyť tyhle firmy mohou mít skutečně revoluční dopad na trh a já věřím, že porostou. Proč bych se měl zabývat rozkládáním investic do dalších sektorů nebo třeba i do nemovitostí, když už teď mám něco, co může tak zásadně změnit svět? Je to jen strach z toho, že by moje akcie nemusely vzrůst podle očekávání? A co třeba když se ukáže, že disruptivní technologie nevyjdou tak, jak se plánovalo? Jaký je tedy ten hlavní důvod pro diverzifikaci v takovém případě? Nezdá se mi to jako dobrý nápad a chtěl bych vědět víc o tom, jak ostatní investoři přemýšlí o situaci, kdy mají v portfoliu právě disruptivní akcie. Jak moc by to mohlo ovlivnit jejich rozhodování ohledně dalších investic?