Jak začít s pasivním příjmem, když nemám zkušenosti?
Nikdy jsem se moc nezajímal o peníze a investice. Vždycky jsem žil od výplaty k výplatě. Ale poslední dobou mě začalo zajímat, jak si vybudovat nějaký pasivní příjem, abych se mohl zbavit finančního stresu a třeba mít víc času na sebe a své koníčky. Jenže tady je ten problém – vůbec nevím, jak na to začít. Co vlastně znamená pasivní příjem? Mám se pustit do investic do akcií, nebo raději zkusit kryptoměny? Slyšel jsem něco o NFT, ale nemám ponětí, co to je a jestli by to pro mě mohlo být vhodné. A co takhle realitní investice? Je to vůbec pro někoho bez zkušeností jako jsem já? Jaké mají výhody a nevýhody? Myslíte si, že je lepší začít s nějakým menším projektem, nebo rovnou skočit do něčeho většího? A jak moc důležité je vzdělávání v této oblasti? Mám se nejdřív naučit něco o financích, nebo můžu rovnou začít investovat? Přijde mi to všechno hrozně složité a mám strach, že udělám nějakou chybu. Rád bych slyšel vaše rady a tipy pro úplné začátečníky. Jak jste začínali vy? Co byste doporučili někomu, kdo nemá žádné zkušenosti a chce se zorientovat ve světě investic?