Charts.cz/Fórum/Jak mohu vydělat peníze s NFT, pokud jsem úplný začátečník?

Jak mohu vydělat peníze s NFT, pokud jsem úplný začátečník?

V poslední době se hodně mluví o NFT a já mám pocit, že mi to nějakou dobu unikalo. Vím, že je to něco jako digitální umění nebo sběratelské předměty, ale jak přesně to funguje? Jsem úplný nováček a chtěl bych se dozvědět, jak mohu začít vydělávat peníze s NFT, aniž bych měl nějaké předchozí zkušenosti v oblasti kryptoměn nebo investic. Jaký je nejlepší způsob, jak začít? Měl bych si vytvořit vlastní umělecké dílo, nebo kupovat existující NFT? A co je potřeba k jejich prodeji? Jaké platformy nebo tržiště jsou nejlepší pro nováčky? Je zde nějaké riziko, které bych si měl být vědom? Je dobré mít nějaké znalosti o blockchainu, abych mohl úspěšně obchodovat s NFT? A co náklady na transakce – to jsou další výdaje, které musím mít na paměti? Opravdu chci vyzkoušet tuto novou metodu investování a rád bych slyšel vaše názory a tipy. Jaké jsou vaše zkušenosti s NFT a co byste doporučili někomu, kdo vůbec neví, kde začít?

161 slov
1.6 minut čtení
31. 10. 2024
Marie Vorlová
Marie Vorlová

Takže, pokud chceš začít s NFT a nemáš moc zkušeností, doporučuji nejdřív trochu prozkoumat, co to vlastně je. NFT jsou digitální aktiva, která se ukládají na blockchainu. Můžeš si buď vytvořit vlastní umění, pokud jsi kreativní a máš nějaký talent, nebo můžeš koupit existující NFT. Tady je pár tipů:

1. Vyber si tržiště – OpenSea a Rarible jsou populární platformy pro začátečníky. Zaregistruj se tam a podívej se, co nabízejí.
  2. Nauč se o peněženkách – Budeš potřebovat kryptopeněženku (např. MetaMask), abys mohl nakupovat a prodávat NFT.
  3. Zvaž náklady – Nezapomeň na transakční poplatky (tzv. gas fees), které můžeš mít při nákupu nebo prodeji NFT.
  4. Investuj do toho, co máš rád – Pokud kupuješ NFT, vybírej si ty, které tě fakt zajímají a které si myslíš, že budou mít hodnotu v budoucnu.
  5. Riziko – Pamatuj, že trh s NFT je velmi volatilní, ceny mohou rychle stoupat i klesat. Buď opatrný s investicemi a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

Znalosti o blockchainu ti pomohou lépe pochopit, jak to funguje, ale nemusíš být expert. Začni pomalu a uč se za pochodu.

188 slov
1.9 minut čtení
8. 2. 2025
Richard Tvrdík
Richard Tvrdík

Když jsi úplnej začátečník s NFT, tak rozhodně doporučuju začít tím, že si o tom něco přečteš. Než investuješ, měli bys mít aspoň základní znalosti. Můžeš zkusit koupit nějaké levné NFT na tržištích jako OpenSea nebo Rarible, to může být fajn způsob, jak se do toho dostat. Pokud se ti líbí umění nebo digitální sběratelské předměty, klidně si můžeš vytvořit vlastní dílo – ale musíš mít na paměti, že ne každý si to koupí. Vytvoření NFT něco stojí (gas fees), takže na to dej pozor. K prodeji potřebuješ peněženku jako MetaMask a kryptoměny (většinou ETH). Riziko je, že ceny NFT můžou hodně kolísat a můžeš prodělat, takže investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit. O blockchainu toho mít moc vědět nemusíš na začátek, ale je fajn mít přehled. Hlavně si dej pozor na podvody a nekupuj hned drahé věci. Drž se těch levnějších a zkoušej, co funguje.

148 slov
1.5 minut čtení
18. 1. 2025
Adam Ševčík
Adam Ševčík