Co jsou hlavní výhody DeFi oproti tradičním bankovním službám?
Zajímalo by mě, co vlastně dělá DeFi tak zajímavým ve srovnání s tradičními bankami. Slyšel jsem o tom, že decentralizované finance nabízejí spoustu výhod, ale nejsem si úplně jistý, jaké konkrétní výhody to jsou. Například, je pravda, že DeFi může poskytnout lepší úrokové sazby na půjčky nebo vklady než běžné banky? A co bezpečnost? Mám pocit, že banky mají nějaký systém pojištění a regulace, zatímco DeFi je na nějaké úrovni víc jako divoký západ. Jak to tedy vlastně funguje, když se mluví o eliminaci prostředníků? Měli bychom se bát, že by naše peníze mohly být méně chráněny? Jak to vypadá s rychlostí transakcí a poplatky? Je pravda, že DeFi může být levnější a rychlejší? A co třeba dostupnost? Je DeFi opravdu otevřený pro každého a může každý snadno přistupovat k těmto službám bez ohledu na to, kde žije? Není to všechno trochu komplikované na pochopení pro obyčejného člověka? Zkrátka bych chtěl mít jasnější představu o tom, co dělá DeFi tak atraktivní alternativou k tradičním bankovním službám.