Zlato vs. Bitcoin: Které je lepší pro ochranu před inflací?
Nedávno jsem začal přemýšlet o tom, jak vlastně chránit své úspory před rostoucí inflací. V dnešní době se zdá, že každým dnem sledujeme, jak ceny základních životních potřeb stoupají a já mám pocit, že peníze ležící na účtu ztrácejí na hodnotě. Mám takovou otázku: je lepší investovat do zlata nebo do bitcoinu? Zlato bývá považováno za tradiční bezpečnou investici a hodně lidí říká, že představuje jistotu v těžkých časech. Na druhou stranu, bitcoin a další kryptoměny se stávají čím dál populárnějšími a mnozí tvrdí, že nabízejí obrovský potenciál pro zhodnocení. Bojím se ale volatility bitcoinu – co když jeho cena spadne na polovinu? Je lepší mít něco fyzického, jako je zlato, nebo riskovat s kryptoměnami? Jaké máte zkušenosti s těmito dvěma možnostmi? Co byste doporučili někomu, kdo chce ochránit své finance v této nejisté době? Jaké faktory byste brali v úvahu při rozhodování mezi těmito dvěma investicemi? Rád bych slyšel názory těch, kteří už v obou oblastech investují, nebo se o to alespoň zajímají. Děkuji!