Měly by být ETF z různých sektorů nebo stačí jen akciové a dluhopisové?
Zajímalo by mě, jak k tomu přistupujete. Když uvažuju o investicích do ETF, tak mám pocit, že je důležité mít diverzifikaci, ale nevím, kolik sektorů je potřeba zahrnout. Mám nějaké akciové ETF a také pár dluhopisových, ale pak mi došlo, že možná bych měl zainvestovat i do různých sektorů jako technologie, zdravotnictví nebo energie. Je to opravdu nutné? Nebo stačí mít ty základní akcie a dluhopisy a nebude to ovlivňovat výnosy? Jaké máte zkušenosti s různými sektory? Jak se podle vás vyplatí rozdělit investice mezi jednotlivé ETF? Myslíte si, že to může mít vliv na stabilitu portfolia nebo na dlouhodobý růst? A co třeba ETF zaměřená na specifické trendy, jako jsou zelené technologie nebo umělá inteligence? Mám obavy, že pokud se zaměřím jen na pár sektorů, můžu přijít o zajímavé příležitosti. Zároveň se bojím toho, aby to nebylo moc rozptýlené a já pak nevěděl, co vlastně vlastním. Jaké máte tipy na to, jak se rozhodnout, kolik sektorů do portfolia zařadit a jestli se to vůbec vyplatí?