Charts.cz/Fórum/Budou NFT méně atraktivní kvůli novým pravidlům?

Budou NFT méně atraktivní kvůli novým pravidlům?

Slyšel jsem, že se chystají nějaké nové regulace ohledně NFT a docela mě to zajímá. Myslíte si, že tyto nové zákony změní způsob, jakým lidé vnímají NFT? Mám obavy, že pokud se zvýší náklady na obchodování nebo se zavedou nějaké přísnější podmínky, tak to může odradit investory. Už teď je trh s NFT dost nestabilní a přidání dalších bariér by mohlo způsobit, že lidé začnou hledat jiné možnosti investic. Je možné, že to povede k poklesu zájmu o NFT jako takové? Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké konkrétní příklady, jak podobné regulace v minulosti ovlivnily jiná odvětví. Vzpomínám si, že když se začaly zavádět regulace na krypto trhy, spousta lidí se stáhla a čekala, co se stane. Může to mít podobný dopad i na trh s NFT? Jak to vidíte vy? Máte někdo pocit, že by investice do NFT mohly být v budoucnu méně zajímavé než jiné alternativy? Co si o tom myslíte?

154 slov
1.5 minut čtení
15. 9. 2023
Pavel Kubík
Pavel Kubík

No, myslím, že ty nový regulace určitě ovlivní trh s NFT. Když se zavedou vyšší náklady na obchodování nebo složitější podmínky, tak to může odradit spoustu lidí. Už teď je ten trh dost turbulentní a tohle by mohlo způsobit, že investoři začnou hledat jiné příležitosti, možná i do jiných kryptoměn nebo akcií. Historie ukazuje, že regulace v crypto světě vedly k tomu, že se hodně lidí stáhlo a čekalo, co se stane. Například když přišly přísnější pravidla na ICOs, spousta projektů skončila a zájem klesl. Takže jo, je dost možné, že podobný dopad to bude mít i na NFT. Možná se zkrátka dostaneme do doby, kdy budou lidi opatrnější a nebudou chtít riskovat s něčím, co jim může přinést víc komplikací než užitku.

123 slov
1.2 minut čtení
12. 12. 2023
Emil Šrámek
Emil Šrámek

Nový regulace ohledně NFT určitě mohou mít vliv na vnímání a atraktivitu celého trhu. Pokud se zvýší náklady na obchodování nebo se zavedou složitější podmínky, tak to může lidi odradit, zvlášť když už je trh dost volatilní. Lidi pak začnou hledat bezpečnější a jednodušší investice, což by mohlo vést k poklesu zájmu o NFT. V minulosti jsme viděli, jak regulace ovlivnily třeba trh s kryptoměnami – hodně lidí se stáhlo, protože nevěděli, co očekávat, a čekali na jasnější pravidla. Může to být podobné teď, zvlášť když se začnou objevovat obavy ohledně legitimity některých projektů. Takže jo, myslím, že regulace mohou způsobit, že investice do NFT budou méně atraktivní než jiné alternativy. Uvidíme, jak se to vyvine.

116 slov
1.2 minut čtení
16. 5. 2023
Denisa Krausová
Denisa Krausová