Jak poznám kvalitní NFT, do kterého se vyplatí investovat?
V poslední době mě hodně zajímají NFT a přemýšlím, jak vlastně poznat, které z nich mají potenciál a do kterých by se vyplatilo investovat. Je toho tolik na trhu a každý den se objevují nové projekty, což je pro mě docela matoucí. Jaké faktory bych měl brát v úvahu při výběru kvalitního NFT? Mělo by mě zajímat, kdo je umělec nebo autor daného díla? Jak důležitá je komunita kolem konkrétního NFT projektu? Slyšel jsem, že dobré projekty mají silnou a aktivní komunitu, ale jak to vlastně ověřit? A co technologie a platformy, na kterých jsou NFT vytvořeny? Je lepší investovat do těch na známějších blockchainech, jako je Ethereum, nebo jsou i jiné alternativy zajímavé? Zajímají mě také aspekty jako rarity nebo užitečnost NFT – jak moc tyto věci ovlivňují jeho hodnotu? A co třeba budoucnost projektu – jak zjistit, jestli má dlouhodobý potenciál a není to jen rychlý trend? Vím, že existuje spousta návodů a článků, ale ráda bych slyšela názory lidí, kteří mají s investováním do NFT nějaké zkušenosti. Jak postupujete při výběru? Jaké jsou vaše tipy a triky pro rozpoznání kvalitního NFT? Děkuji za každou radu!