Jak začít s vyvážením aktivních a pasivních investic?
Přemýšlím o investování a moc tomu nerozumím. Rád bych se dozvěděl, jak vlastně začít s vyvážením aktivních a pasivních investic. Co to vlastně znamená? Chtěl bych mít nějaký plán, ale nevím, odkud začít. Mám se nejprve zaměřit na akcie, nebo bych měl zkusit kryptoměny? Zajímalo by mě, jaké procento z portfolia by mělo být v aktivních investicích jako jsou jednotlivé akcie nebo obchodování s kryptoměnami a jakou část bych měl nechat pasivním investicím třeba ve formě ETF nebo nemovitostí. Jaké jsou výhody a nevýhody obou přístupů? A jak často bych měl přehodnocovat své investice, pokud chci udržet správný poměr mezi aktivními a pasivními investicemi? Je lepší mít víc pasivních investic, když nemám moc času sledovat trh, nebo se vyplatí víc aktivně obchodovat, aby se maximalizoval zisk? Chtěl bych také vědět, jestli je důležité mít nějakou rezervu pro případ špatných investic a jak by to mělo fungovat v rámci vyváženého portfolia. Vím, že je dobré diversifikovat, ale jak to udělat prakticky? Jaké nástroje a strategie doporučujete pro začátečníka? Byl bych vděčný za všechny rady a tipy, které mi pomohou začít s tímto procesem.