Co dělat s investicemi, když jsou ceny akcií tak nestabilní?
Před časem jsem začal investovat a teď, když se na trhu dějí takové divné věci a ceny akcií neustále skáčou nahoru a dolů, jsem trochu bezradný. Mám teď pocit, že všechno, co dělám, je jen hádání a snažím se odhadnout, co se stane dál. Vlastně nevím, jestli mám prodávat, nebo naopak nakupovat, když ceny klesají. Někteří lidé mi říkají, že bych měl zachovat klid a držet se dlouhodobého plánu, ale jak to mám udělat, když mám z toho nervy a cítím tlak na krátkodobé úspěchy? Myslíte si, že je lepší diverzifikovat své portfolio do něčeho stabilnějšího jako jsou třeba nemovitosti nebo kryptoměny? A co NFT, mají vůbec smysl v takto volatilním prostředí? Zajímalo by mě také, jestli byste doporučili nějaké konkrétní strategie pro investování v těchto časech nejistoty. Jak se vlastně rozhodnout, kdy je ten správný čas na nákup nebo prodej? Co dělat teď, abych ochránil to, co už mám? Rád bych slyšel názory ostatních – jak vy se s touto situací vypořádáváte? Máte nějaké tipy nebo triky, které byste doporučili pro investice v této turbulentní době?