Jak si půjčit peníze v DeFi?
Zdravím všechny, zajímalo by mě, jestli je možné si půjčit peníze v DeFi? Slyšel jsem o tom, ale úplně tomu nerozumím. Jak to vlastně funguje? Je potřeba mít nějakou kryptoměnu jako zástavu nebo jak to probíhá? Můžu si vzít půjčku v různých kryptoměnách, nebo je to omezené jen na konkrétní tokeny? Jaká jsou rizika spojená s těmito půjčkami, protože jsem slyšel, že může nastat i likvidace zástavy. A co se týče úrokových sazeb – jak moc se liší od tradičních bankovních půjček? Kde se dá vlastně tyto půjčky vzít? Existují nějaké konkrétní platformy, které jsou ověřené a bezpečné? Jak poznám, že nejsou podvodné? Je důležité mít nějaké technické znalosti nebo to zvládne i někdo, kdo je v kryptoměnách nováčkem? Bude mi stačit peněženka, nebo musím mít nějaký speciální software? Jak dlouho trvá celý proces od žádosti po schválení a vyplacení půjčky? A nakonec, co když nebudu schopen splácet? Jaké jsou možnosti a co mi hrozí? Omlouvám se za tolik otázek, ale rád bych měl větší přehled o tom, jak si můžu půjčit peníze v DeFi a co všechno k tomu potřebuju.