Jsou ETF dobrý způsob, jak diverzifikovat portfolio?
Zdravím všechny investory a finanční nadšence! Chtěl bych se zeptat na názor na ETF, protože poslední dobou hodně slyším, jak jsou skvélé pro diverzifikaci investičního portfolia. Mám sice nějaké základní znalosti o investování, ale nejsem si úplně jistý, jestli jsou ETF opravdu tím správným krokem pro rozložení rizika. Jak to vlastně funguje? Vím, že ETF jsou jakési fondy, které sledují určitý index nebo skupinu aktiv, ale je to opravdu tak jednoduché? Jak moc mi pomohou ochránit před ztrátami v případě poklesu trhu? A co náklady na tyto fondy? Nejsou příliš vysoké a nezjednodušují si tím lidé investice na úkor potenciálních zisků? Také by mě zajímalo, jestli je lepší volit ETF s nižšími náklady, nebo se zaměřit na ty s většími výnosy i za cenu vyšších poplatků. Pokud má někdo praktické zkušenosti s investováním do ETF, byl bych rád za sdílení tipů nebo doporučení. Je to skutečně efektivní způsob, jak diverzifikovat a zároveň udržet portfolio v rovnováze? Děkuju předem za všechny názory a rady!