Charts.cz/Fórum/Jaké kryptoměny se vyplatí pro pasivní příjem?

Jaké kryptoměny se vyplatí pro pasivní příjem?

Přemýšlím o investování do kryptoměn a zajímá mě, které z nich by mohly přinést pasivní příjem. Slyšel jsem o různých metodách, jak toho dosáhnout, jako jsou staking nebo yield farming, ale fakticky netuším, které kryptoměny by byly nejlepší volbou na trhu. Zkoumal jsem Bitcoin a Ethereum, ale mám pocit, že to není úplně pasivní příjem. Co takhle některé altcoiny? Slyšel jsem něco o Cardanu nebo Polkadotu, ale nejsem si jistý jejich potenciálem v této oblasti. Jaké další kryptoměny byste doporučili? A co třeba decentralizované finance? Je tam nějaký projekt, který je dobrý na pasivní příjem a měl by slibnou budoucnost? Mohl by někdo sdílet své zkušenosti nebo tipy? Rád bych věděl, jaké konkrétní kroky podniknout pro začátek a na co si dát pozor. Děkuji moc za jakékoli rady!

128 slov
1.3 minut čtení
28. 1. 2025
Hana Dvořáková
Hana Dvořáková

Když hledáš kryptoměny pro pasivní příjem, tak určitě zvažuj staking. Cardano a Polkadot jsou dobré volby, mají solidní staking a docela výnosy. Ethereum 2.0 taky nabízí staking, ale tam je to spíš na delší dobu, než se to vyplatí. Pak je tu třeba Tezos nebo Cosmos, ty mají taky fajn možnosti a slušné výnosy.

Pokud tě zajímají decentralizované finance (DeFi), tak se podívej na projekty jako Aave nebo Yearn Finance. Můžeš tam půjčovat a získávat úroky, což je skvělý způsob, jak si udělat pasivní příjem. Jen si dej pozor na rizika, protože DeFi může být dost volatilní a nebezpečné.

Zároveň nezapomeň pořádně prozkoumat peněženky a platformy, kde chceš s kryptoměnami pracovat. Bezpečnost je důležitá. Takže shrnuto, Cardano, Polkadot, Tezos, Cosmos pro staking a Aave, Yearn Finance pro DeFi. Držím palce!

129 slov
1.3 minut čtení
4. 2. 2025
Helena Krausová
Helena Krausová

Pasivní příjem z kryptoměn se dá docela dobře dosáhnout, pokud víš, co si vybrat. Bitcoin a Ethereum sice mají velkou hodnotu, ale s tím stakingem to není úplně ono. Zkus se podívat na Cardano, tam můžeš stakovat ADA a má to celkem dobré výnosy. Polkadot taky stojí za to, jejich staking je fajn a máš možnost podílet se na budoucnosti sítě.

Další dobrou volbou jsou stablecoiny jako USDC nebo DAI, pokud je dáš do nějakého DeFi protokolu, můžeš dostat slušný úrok. Např. Aave nebo Compound jsou populární platformy pro lending, kde si můžeš půjčovat a vydělávat úroky.

Dále sleduj projekty jako Tezos nebo Cosmos, obojí má staking a slibné vyhlídky. Zkus taky Yield Farming, to je hodně trendy, ale chce to víc sledovat trh a být obezřetný, protože výnosy můžou kolísat.

Pamatuj ale na rizika! Kryptoměny jsou volatilní a vždycky je dobré diversifikovat. Neinvestuj všechno do jedné věci a radši si udělej pořádný research před tím, než něco koupíš.

159 slov
1.6 minut čtení
8. 2. 2025
Oldřich Kalous
Oldřich Kalous