Charts.cz/Fórum/Můžu si koupit NFT jen tak, nebo potřebuji něco speciálního?

Můžu si koupit NFT jen tak, nebo potřebuji něco speciálního?

Zajímám se o NFT a slyšel jsem, že je to teď velká věc, ale nejsem si jistý, jak to funguje. Mám pár dotazů. Můžu si prostě koupit nějaké NFT bez toho, abych měl nějaké speciální znalosti nebo dovednosti? Co všechno k tomu potřebuji? Musím mít nějakou peněženku na kryptoměny, nebo stačí jen kreditka? Jak to vůbec funguje s těmi transakcemi? A co když chci investovat do něčeho dražšího, budou tam nějaké další požadavky? Vím, že někteří lidé vydělávají na prodeji NFT, ale jak se tam vlastně dostanu? Je dobré začít s něčím levnějším, nebo mám rovnou jít po něčem, co vypadá jako velký hit? Hlavně mě zajímá, jestli je to pro každého, nebo je to jen pro technicky zdatné lidi. Dík za rady!

123 slov
1.2 minut čtení
14. 10. 2023
Vladimír Eliáš
Vladimír Eliáš

Takže, koupě NFT je vlastně docela jednoduchá, ale potřebuješ mít pár věcí. Nejdřív musíš mít kryptopeněženku, to je fakt nutnost, protože většina transakcí probíhá v kryptoměnách, obvykle v Ethereu. Kreditka ti většinou na nákup NFT stačit nebude, i když některé platformy to umožňují. Ale doporučuji si tu peněženku založit, protože je to základ.

Pak si musíš koupit nějakou kryptoměnu a poslat ji do té peněženky. Když už máš tohle, můžeš se registrovat na trhy jako OpenSea nebo Rarible, kde nakupuješ a prodáváš NFT.

Co se týče investic, začít s něčím levnějším může být rozumné, abys pochopil, jak to funguje. Až budeš mít víc zkušeností a znalostí o trhu, můžeš jít po dražších věcech.

S prodejem NFT je to podobné – musíš mít něco zajímavého a nějaký marketing nezapomeň. Takže klidně to zkus, není to jen pro technicky zdatné lidi, ale určitě se chceš vzdělávat a sledovat trendy.

146 slov
1.5 minut čtení
24. 5. 2024
Aleš Krejčík
Aleš Krejčík

Tak hele, koupit NFT je v zásadě jednodušší, než si myslíš. Ale jo, potřebuješ pár věcí. Prvně si musíš pořídit peněženku na kryptoměny, to je základ. Bez toho to nepůjde, protože většina NFT se prodává na blockchainech jako Ethereum. Kreditka ti moc nepomůže, většinou se platí kryptoměnou. Takže si musíš koupit nějaký ETH nebo jinou měnu a pak ji převést do své peněženky.

Co se týká transakcí, ty probíhají přes platformy jako OpenSea nebo Rarible. Tam si prostě vybereš NFT, co se ti líbí, a pak ho koupíš za kryptoměnu. Pokud chceš investovat do dražšího NFT, tak se připrav na to, že můžeš narazit na poplatky za plyn, což jsou náklady spojené s transakcemi na Ethereum síti.

Začít s něčím levnějším je určitě dobrý nápad, zvlášť když nemáš moc zkušeností. Můžeš si tak vyzkoušet, jak to funguje bez velkého rizika. A co se týče toho, jak vydělávat na prodeji - to je už trošku složitější. Musíš sledovat trendy a zjistit, co je teď populární. Jo a klidně to zkus, není to jen pro technicky zdatné lidi. Hlavně se neboj experimentovat a učit se za pochodu.

183 slov
1.8 minut čtení
28. 6. 2024
Marie Jirková
Marie Jirková