Na co si dát pozor při koupi NFT?
Slyšel jsem, že NFTs teď frčí a každý o tom mluví, ale mám z toho trochu hlavu v oblacích. Jak to vlastně funguje? Mám pocit, že je to jako sbírání umění, akorát to není na papíře nebo plátně, ale v digitální podobě. Ale když chci investovat do NFT, co bych měl brát v potaz? Jak poznám, jestli je nějaké NFT opravdu hodnotné nebo jde jen o další módní výstřelek? Je dobré podívat se na autora nebo umělce, který to vytvořil? A co takové věci jako licenční práva nebo budoucí prodej? Jak se určuje cena NFT a jak se vyhnout podvodům? Je potřeba mít vůbec nějaké technické znalosti, abych mohl bezpečně nakupovat? A co platformy, na kterých se NFT prodávají – jsou některé lepší než jiné? Jak se vyhnout poplatkům, které by mě mohly stát víc než samotné NFT? Mám strach, že bych mohl koupit něco, co za pár měsíců nebude mít žádnou hodnotu – jak se dá zjistit, jestli je tohle investice na dlouhou trať nebo jen rychlá spekulace? A ještě jedna věc – je dobré diversifikovat i v oblasti NFT nebo je lepší soustředit se na jedno speciální téma? Vyplatí se investovat do známých značek nebo raději vsadit na neznámé umělce a jejich unikátní díla? Jaký máte názor na budoucnost NFT – je to trend, který tu zůstane, nebo brzy vyprchá? Rád bych slyšel vaše názory a rady od těch, co už mají s NFT zkušenosti!