Charts.cz/Fórum/Kdy začít investovat do kryptoměn a NFT?

Kdy začít investovat do kryptoměn a NFT?

Uvažuju o tom, že bych začal investovat do kryptoměn a NFT. Zajímá mě, kdy je vlastně ten správný čas na to, abych do toho šel. Je to teď v době, kdy se trh neustále mění a vyvíjí, dobrý nápad? Slyšel jsem spoustu různých názorů a obavy z volatility trhu mě trochu odrazují. Jaký je vlastně ten ideální okamžik pro investice do těchto digitálních aktiv? Měl bych počkat na nějaké konkrétní události nebo poklesy cen, nebo se raději pustit do investování hned? Dále, je rozumné investovat do NFT, když o nich zatím moc nevím? Mám za sebou nějaké zkušenosti s tradičními investicemi, ale tohle vypadá jako úplně jiný svět. Jaké faktory bych měl zvážit? Co když se trh zase propadne a já ztratím peníze? Vždycky jsem byl opatrný, takže se ptám, jestli existují nějaké tipy nebo doporučení, jak se do toho bezpečně dostat. Hledám rady od těch, co už do toho šli, abych získal lepší představu o tom, co mohu očekávat. Bylo by dobré mít nějaký plán nebo strategii předtím, než se pustím do investic? Jak si mám vybrat správné projekty nebo kryptoměny? Myslíte si, že bych měl diversifikovat své investice mezi více aktivy, nebo se soustředit na něco konkrétního? Jak takové rozhodování ovlivňuje celkovou strategii a možné výnosy? Děkuji za vaše názory!

212 slov
2.1 minut čtení
27. 1. 2021
Markéta Vašková
Markéta Vašková

Investování do kryptoměn a NFT je fakt risk, to si myslím. Trh je super volatilní, takže pokud jsi opatrný, měl bys na to jít pomalu. Možná je dobrý si počkat na poklesy cen nebo na nějaké jasnější trendy. Zároveň, když se do toho teď pustíš, můžeš mít výhodu, pokud ceny vzrostou. Taky bych doporučil nejdřív trochu nastudovat, jak fungují kryptoměny a NFT. Není dobrý investovat do něčeho, čemu nerozumíš. Můžeš začít s menšími částkami a diversifikovat mezi víc projektů. Tím snížíš riziko ztrát. A plán je určitě fajn mít – vyjasni si, kolik chceš investovat a co od toho očekáváš. Pokud se trh propadne, je to normální součást cyklu, ale měj na paměti, že dlouhodobé investice bývají lepší. Jo a sleduj různé projekty a jejich vývoj, to ti pomůže vybrat ty s potenciálem. Hlavně buď trpělivý a nezapomeň si udělat vlastní analýzu.

141 slov
1.4 minut čtení
1. 8. 2023
Jindřich Procházka
Jindřich Procházka

Kdy začít investovat? To je těžká otázka. Kryptoměny a NFT jsou dost volatilní, takže je jasný, že se toho bojíš. Ale pokud máš zkušenosti s tradičními investicemi, tak už víš, že riziko k tomu patří. Ideální okamžik? Těžko říct. Někteří investoři čekají na pokles cen, aby nakoupili levně, jiní jdou do toho hned, aby nezmeškali růst. Základem je mít plán a neinvestovat víc, než si můžeš dovolit ztratit. Co se týče NFT, tak tam bych doporučil si nejdřív udělat průzkum a pochopit, co vlastně kupuješ. Možná zkusit začít s menšími částkami a diversifikovat mezi různý projekty. Určitě si dej pozor na hype a vybírej projekty s dobrou reputací. Slušná strategie ti pomůže snížit stres a možný ztráty. Ale pamatuj, že žádná investice není jistá.

124 slov
1.2 minut čtení
11. 10. 2021
Daniela Strnadová
Daniela Strnadová