Jak zjistit, jestli je NFT cenné nebo ne?
V poslední době se hodně mluví o NFT a všichni kolem mě se zdají být nadšení z možnosti investovat do digitálních uměleckých děl nebo sběratelských předmětů. Ale jak vlastně zjistit, jestli je konkrétní NFT cenné nebo ne? Existují nějaké jasné ukazatele, podle kterých bych měl posuzovat hodnotu? Jak moc hraje roli umělec nebo tvůrce v celkové ceně NFT? Slyšel jsem, že některé NFT se prodávají za miliony dolarů, zatímco jiné se dají pořídit za pár stovek. Co určuje tu rozdílnost? A co třeba trh – jak mění poptávka a nabídka hodnotu těchto digitálních aktiv? A co historie prodeje? Měl bych se podívat na to, kolik byla daná NFT prodána v minulosti? Když už mluvíme o trendech, jak moc důležité jsou aktuální módní vlivy nebo komunitní zájem pro cenu NFT? Je dobré sledovat sociální média a trendy v kryptosvětě, abych zjistil, co je právě v kurzu? Zkrátka mě zajímají všechny možné faktory, které by mi mohly pomoci odhalit skutečnou hodnotu NFT. Je to vůbec možné nějak objektivně vyhodnotit? Nebo je to spíš taková sázka do loterie, kde nikdy přesně nevíte, co bude mít cenu a co ne?