Jak vybrat správné ETF pro moje investiční cíle?
Zdravím všechny investory a finanční nadšence. Chtěl bych se s vámi podělit o svůj záměr investovat do ETF, ale mám trochu zmatek v tom, jak vlastně vybrat to správné, co by odpovídalo mým investičním cílům. Mám několik otázek, které mě trápí. Za prvé, jak vlastně definovat své investiční cíle? Mám na mysli, jestli je lepší se zaměřit na krátkodobé nebo dlouhodobé cíle, a co všechno to obnáší. Zároveň bych chtěl vědět, jestli existují nějaké konkrétní faktory, které bych měl při výběru ETF sledovat. Například, jak důležitý je poměr nákladovosti ETF a co říká jeho historická výkonnost? Dále se snažím pochopit, jaký vliv má diversifikace na moje portfolio – je lepší mít víc různých ETF nebo se soustředit na jedno? A co třeba sektory a jejich aktuální trendy? Mám se zaměřit na nějaký konkrétní sektor, nebo je lepší mít široké spektrum napříč trhy? Doufám, že mi někdo bude schopný poskytnout nějaké tipy nebo rady k tomu, jak správně vybírat ETF podle mých cílů. Rád bych slyšel i vaše osobní zkušenosti a názory na tohle téma. Díky moc za případné odpovědi!