Charts.cz/Fórum/Které kryptoměnové projekty bych měl teď sledovat?

Které kryptoměnové projekty bych měl teď sledovat?

V poslední době se ve světě kryptoměn děje spousta zajímavých věcí a já se snažím být v obraze, ale je to fakt těžké. Každý den slyším o nových projektech a technologiích, které by mohly změnit hru, ale jak mám vědět, které z nich skutečně stojí za to sledovat? Je tu tolik buzzwordů jako DeFi, NFT, staking a další, a já se v tom občas ztrácím. Myslím, že bych měl mít přehled o nějakých solidních projektech, které mají potenciál na růst. Zajímalo by mě, jestli byste mohli doporučit nějaké konkrétní kryptoměny nebo platformy, které byste teď sledovali? Co třeba ty s vysokou likviditou nebo dobrým týmem za sebou? Slyšel jsem něco o Ethereum upgradu a jeho vlivu na trh, ale co dál? Mám také pocit, že by bylo fajn zaměřit se na projekty zaměřené na udržitelnost nebo ekologické technologie. Jaké máte tipy na to nejlepší z krypto světa v tuto chvíli? Jaké trendy si myslíte, že budou dominovat v následujících měsících? Budu vděčný za jakékoli rady či zkušenosti, které byste mohli sdílet.

171 slov
1.7 minut čtení
13. 2. 2024
Andrea Koubová
Andrea Koubová

Jasně, v krypto světě je teď fakt hodně věcí, co stojí za to sledovat. Ethereum je určitě na vrcholu kvůli těm upgradem a přechodu na proof of stake, což by mělo výrazně změnit jeho ekosystém. Pak tu máme DeFi projekty jako Uniswap a Aave, které se stále rozvíjejí a mají velkou likviditu. Co se týče NFT, tak OpenSea a Rarible furt vedou, ale sleduj taky nové platformy, co se zaměřují na umění a metaverse. Zajímavé jsou i projekty jako Chainlink, protože propojují smart kontrakty s reálnými daty. A nezapomeň na ekologické projekty – třeba Algorand nebo Cardano, který se snaží být udržitelné a efektivní. Trendy? Určitě se teď hodně mluví o zk-rollups a škálování blockchainů, takže tam bych taky koukal. Drž se! Všechno to chce čas a pořádně si nastudovat, ale tyhle projekty mají solidní základ.

136 slov
1.4 minut čtení
4. 2. 2025
Denisa Zichová
Denisa Zichová

Sledovat bys měl určitě Ethereum, jak jsi zmínil, ten upgrade je velká věc. Mnoho projektů teď staví na Ethereu nebo využívá jeho technologii. Pak je tu Solana, to je rychlé a má hodně projektů v DeFi a NFT. Binance Smart Chain taky nezapomeň, tam je hodně likvidity a aktivit. Pokud tě zajímají ekologické technologie, koukni na projekty jako Tezos nebo Cardano, ty se zaměřují na udržitelnost. A nezapomeň na Chainlink, ten má důležitou roli v propojení smart kontraktů s reálnými daty. Trendy? DeFi a NFT pořád frčí, ale pozor na regulace, to by mohlo zahýbat trhem. Dobře si prozkoumej projekty a sleduj novinky, ať ti něco neunikne.

107 slov
1.1 minut čtení
16. 1. 2025
Andrea Lacinová
Andrea Lacinová