Charts.cz/Fórum/Jak můžu začít diverzifikovat své investice do kryptoměn?

Jak můžu začít diverzifikovat své investice do kryptoměn?

Mám pocit, že se v poslední době stále více mluví o důležitosti diverzifikace investic a já bych rád věděl, jak to přesně udělat v oblasti kryptoměn. Je jasné, že Bitcoin je hodně populární a spousta lidí na něm vydělala, ale co dál? Jaké další kryptoměny bych měl zvážit, pokud chci rozložit riziko? Co třeba altcoiny nebo stablecoiny? Jak se rozhodnout, které projekty mají potenciál a nejsou jen krátkodobým trendem? A co NFT – stojí za to investovat i do nich jako součást diversifikace? Jak se vlastně orientovat v tom množství informací a jak nejlépe spravovat svůj portfoliový mix? Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké konkrétní strategie nebo nástroje, které by mi mohly pomoci s tímto procesem. Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních z vás, protože mám pocit, že se pohybuji ve vodách, které jsou pro mě nové a trochu zastrašující. Jak začít s tímto celým procesem diversifikace investic do kryptoměn bez toho, abych se cítil přehlcený nebo ztracený?

160 slov
1.6 minut čtení
5. 12. 2020
Daniela Netolická
Daniela Netolická

Diverzifikace v kryptoměnách je fakt důležitá, to je pravda. Začni tím, že nebudeš mít všechno v Bitcoinu, i když je to king. Zkus se podívat na altcoiny jako Ethereum, Cardano nebo Binance Coin – ty mají solidní technologie a uživatelskou základnu. Nutně se ale neupínej jenom na známé projekty, pořádně prostuduj i menší coiny, co mají dobré týmy a plány.

Stablecoiny můžou být fajn pro stabilitu, když trh lítá nahoru a dolů. Dobrý způsob, jak rozložit riziko. NFT? To je trochu jiná liga, ale pokud tě to zajímá, můžeš zkusit investovat do nějakých kvalitních projektů, ale připrav se na to, že to může být dost spekulativní.

Při rozhodování sleduj novinky a vývoj projektů na Twitteru nebo Redditu – tam najdeš spoustu informací. A co se týče správy portfolia, můžeš využít nástroje jako CoinMarketCap nebo Blockfolio, kde budeš mít přehled o svých investicích.

Hlavně se neboj experimentovat a učit se po cestě, diverzifikace není věda, ale trošku zkoušení a sledování trendů. A pamatuj si - investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit!

172 slov
1.7 minut čtení
10. 4. 2022
Alois Brychta
Alois Brychta

Diverzifikace v kryptoměnách je fakt důležitá, jinak můžeš snadno přijít o prachy. Kromě Bitcoinu zkus třeba Ethereum, to má solidní technologii a spoustu projektů na něm postavených. Pak jsou tu altcoiny jako Cardano nebo Solana, které mají svůj potenciál. Rozhodně koukni na stablecoiny, jako USDT nebo USDC, ty ti pomůžou udržet hodnotu při větších výkyvech.

Při výběru projektů je dobrý koukat na tým za projektem, jejich roadmapu a skutečné využití – jestli to má nějaký reálný účel. NFT můžou být super investice, ale je to dost rizikové, tak s tím opatrně.

Ohledně správy portfolia si můžeš udělat třeba tabulku s procenty, kolik chceš do každého projektu investovat, a pravidelně to revidovat. Nástroje jako CoinMarketCap nebo DeFi Pulse ti pomůžou mít přehled o trhu. Nezapomeň na pravidelné vzdělávání a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

135 slov
1.4 minut čtení
27. 3. 2021
Roman Pech
Roman Pech