Charts.cz/Fórum/Může digitalizace realitních kanceláří pomoci rychleji prodat byt?

Může digitalizace realitních kanceláří pomoci rychleji prodat byt?

Zajímalo by mě, jak moc může digitalizace realitních kanceláří ovlivnit rychlost prodeje bytu. V dnešní době se všechno posouvá do online světa a já se ptám, zda to platí i pro realitní trh. Mám pocit, že klasické metody už nejsou tak efektivní, a digitalizace by mohla přinést nějaké změny. Například, jak moc jsou důležité online inzerce a virtuální prohlídky? Viděl jsem, že některé kanceláře nabízejí 3D modely nebo videa nemovitostí, což mi přijde jako skvělý způsob, jak přilákat více zájemců. Co si o tom myslíte? Může být prodej přes internet rychlejší než osobní schůzky? A co třeba sociální média? Jak velký vliv mají na to, kolik lidí si daný byt prohlédne? Je pravda, že čím víc lidí uvidí nabídku online, tím je větší šance na rychlý prodej? Zajímalo by mě také, jestli vám někdo z vás má nějaké zkušenosti s rychlým prodejem nemovitosti pomocí moderních technologií. Věřím, že digitalizace hraje roli i v komunikaci s klienty a jak se vyřizují všechny potřebné náležitosti. Může to tedy opravdu urychlit celý proces? Jaké máte názory na výhody a nevýhody digitalizace v tomto odvětví?

181 slov
1.8 minut čtení
19. 5. 2023
Ladislav Kubíček
Ladislav Kubíček

Digitalizace fakt hraje velkou roli v tom, jak se prodávají byty. Dneska už je skoro normální, že si lidé prohlížejí nemovitosti online, místo aby fyzicky chodili na každou schůzku. Online inzerce a virtuální prohlídky jsou super, protože to ušetří čas a umožní lidem si byt prohlédnout, aniž by museli někam jezdit. 3D modely a videa ukážou všechno lépe než pár fotek.

Sociální média taky dělají svoje – čím víc lidí uvidí nabídku, tím víc šancí na rychlý prodej. Mně se zdá, že digitalizace pomáhá i s komunikací mezi realitkami a klienty, emaily a chaty jsou rychlejší než telefonování nebo osobní schůzky.

Jasně, že jsou i nevýhody, třeba technické problémy nebo to, že ne všichni jsou online tak aktivní. Ale celkově bych řekl, že digitalizace urychluje celý proces – takže jo, určitě to může pomoct rychleji prodat byt.

137 slov
1.4 minut čtení
21. 10. 2023
Roman Zach
Roman Zach

Digitalizace má určitě vliv na rychlost prodeje nemovitostí. Všichni víme, že lidé dnes tráví spoustu času online, takže inzerce na internetu je fakt důležitá. Online platformy a sociální média rozšiřují dosah nabídek a pomáhají oslovit víc zájemců. Pokud máš kvalitní fotky a třeba i 3D prohlídku, tak to může lidi zaujmout a přimět je k rychlejšímu rozhodnutí. Zkušenosti ukazují, že byty prezentované online se prodávají rychleji než ty, co mají jen klasické inzeráty. Taky osobní schůzky zabírají dost času, takže virtuální prohlídky to urychlují. Komunikace přes email nebo chaty taky šetří čas, což je super. Ale nevýhoda může být, že ne každý je technologicky zdatný, takže někteří lidé můžou mít problém s orientací v digitálním světě. Celkově ale digitalizace v realitách prostě funguje a urychluje to celý proces.

128 slov
1.3 minut čtení
6. 2. 2025
Antonín Brychta
Antonín Brychta