Charts.cz/Fórum/Kde zjistit aktuální trendy v DeFi projektech?

Kde zjistit aktuální trendy v DeFi projektech?

Zajímalo by mě, kde se dá zjistit, které DeFi projekty jsou momentálně na vzestupu a co všechno se teď děje v oblasti decentralizovaných financí. Slyšel jsem, že se objevují nové platformy a inovativní projekty každý den, ale jak můžu být v obraze? Existují nějaké webové stránky, které sledují trendy v DeFi, nebo nějaké komunity, kde by se daly najít informace o tom, co frčí? Nebo je lepší sledovat sociální sítě a influencery v kryptosvětě? Jaké nástroje používáte vy pro sledování vývoje v DeFi? Mám pocit, že mi něco uniká a chtěl bych mít přehled o tom, kde investovat a jaké projekty by mohly mít potenciál. Jaké tipy byste dali někomu, kdo se chce dozvědět víc o aktuálních hitech v DeFi? Jakou roli hrají analytické nástroje a reporty v tomto ohledu? Děkuji za všechny rady!

134 slov
1.3 minut čtení
9. 5. 2024
Jana Beranová
Jana Beranová

Zjistit aktuální trendy v DeFi není zas tak složitý úkol. Na začátek zkus weby jako DeFi Pulse nebo CoinGecko, kde můžeš vidět žebříčky projektů podle TVL (total value locked) a dalších metrik. Dobré je taky sledovat Twitter a různé Telegram skupiny zaměřené na DeFi, tam se často objevují novinky a tipy na zajímavé projekty. Také bys měl koukat na Reddit komunity jako r/defi nebo r/CryptoMoonShots, kde lidé sdílí informace o nových projektech a trendech. Pokud jde o analytické nástroje, zkuste Dune Analytics nebo Nansen, ty ti dají hlubší pohled do dat a statistik různých protokolů. Měj na paměti, že svět DeFi se rychle mění, takže je dobré být aktivní a sledovat vícero zdrojů, aby ti nic neuniklo. Hodně štěstí s investicemi!

121 slov
1.2 minut čtení
20. 6. 2024
Alena Špačková
Alena Špačková

Hledat trendy v DeFi můžeš na několika místech. V první řadě doporučuju stránky jako DeFi Pulse nebo CoinGecko, tam najdeš žebříčky projektů a jejich TVL (Total Value Locked), což ti dá představu, co frčí. Další možnost je Twitter, kde sleduj influencery a projekty, co se kolem DeFi motají. Tam se často dozvíš o novinkách hodně rychle.

Na Redditu jsou taky skvělé komunity, třeba r/DeFi nebo r/CryptoMoonShots, kde lidi sdílejí tipy a novinky. YouTube je další zdroj, spousta analytiků dává videa o projektech, které zrovna rostou.

Pokud chceš mít přehled, můžeš využít analytické nástroje jako Dune Analytics nebo Nansen, ty ti ukážou data o trzích a aktivních peněženkách. A nezapomínej sledovat i zprávy od projektů přímo – jejich blogy nebo Medium články, tam občas najdeš i zajímavé informace o budoucnosti.

Investování do DeFi může být riskantní, takže si dej pozor na projekty s nízkou likviditou nebo bez solidního týmu. Vždycky bys měl dělat vlastní výzkum a nespoléhat se jen na trendy.

160 slov
1.6 minut čtení
17. 5. 2024
Martin Bureš
Martin Bureš