Jaké jsou nejlepší ETF pro pravidelný příjem v roce 2025?
S blížícím se rokem 2025 začínám přemýšlet o tom, jak si zajistit stabilní a pravidelný příjem prostřednictvím investic. Zajímalo by mě, jaké ETF by mohly být v tomto roce nejlepší volbou pro generování pasivního příjmu. Mám na mysli zejména ETF, které vyplácejí dividendy, protože bych rád využil tyto výplaty k pokrytí nějakých měsíčních výdajů. Jaké faktory byste doporučili zohlednit při výběru těchto ETF? Je dobré zaměřit se na sektorové ETF, nebo spíše na široce diverzifikované fondy? Také by mě zajímalo, zda máte nějaké konkrétní tipy na ETF, které se v poslední době osvědčily jako spolehlivé zdroje pravidelného příjmu. Měly by mít nízké náklady na správu a solidní výnosy. Věřím, že mnoho z vás má zkušenosti s různými fondy a mohli byste mi doporučit, co sledovat. Jaká je vaše zkušenost s ETF v oblasti nemovitostí nebo s dluhopisovými ETF? Myslíte si, že je rozumné diverzifikovat příjem mezi více fondů, nebo se soustředit na jeden či dva? Budu vděčný za všechny tipy a rady, protože chci udělat informované rozhodnutí a co nejlépe využít svůj investiční kapitál.