Kdy je nejlepší doba na nákup ETF, když trh klesá?
Takže teď, když vidím, jak se trhy dostávají do červených čísel a ETF, které sleduji, klesají, přemýšlím, kdy vlastně nastává ta správná chvíle na nákup. Zajímalo by mě, jestli jsou nějací odborníci nebo investoři, kteří by mohli sdílet své názory na to, jak reagovat na poklesy trhu. Je lepší počkat na další pokles nebo naopak nakupovat hned, když se cena zdá být nízká? Slyšel jsem o různých strategiích, jako je průměrování nákladů, ale nejsem si jistý, jestli je to v takových situacích efektivní. Není to riskantní kupovat, když je trh v klesající fázi? Mám se spolehnout na technickou analýzu nebo raději na fundamentální faktory? Jak vlastně zjistit, kdy už je trh dostatečně nízko pro nákup? Myslím si, že je těžké určit správný čas a hodně lidí říká, že trhy mají své cykly. Jak dlouho obecně trvá takový pokles a kdy se obvykle trh začíná zotavovat? Takže zkrátka – kdy je ta nejlepší doba koupit ETF v době poklesu trhu? Jaké máte zkušenosti s těmito situacemi a co byste doporučili někomu, kdo se snaží chytit ten správný okamžik?