Diverzifikace portfolia: Jen ETF nebo i kryptoměny?
Když se zamýšlím nad tím, jak efektivně diverzifikovat své investiční portfolio, stále se mi v hlavě honí otázka, zda by bylo rozumné omezit se pouze na ETF, nebo bych měl přidat i kryptoměny. V posledních letech jsem sledoval, jak se trh s kryptoměnami vyvíjí a jak láká mnoho investorů svými vysokými výnosy, ale zároveň i obrovskými riziky. Je fakt, že ETF nabízí stabilitu a rozložení rizika napříč různými sektory a aktivy, což zní lákavě. Ale co když právě kryptoměny mohou nabídnout další příležitosti k růstu? Mám strach, že pokud se zaměřím jen na ETF, mohu přijít o potenciál, který kryptoměny představují. Na druhou stranu, co když se do kryptoměn pustím a nakonec mě to bude stát víc než jen peníze? Jak bych měl posoudit svůj vlastní risk appetite? Není lepší držet se osvědčených investic jako jsou ETF a vyhnout se nejistotám spojeným s kryptoměnami? Měli byste tedy diverzifikovat portfolio pouze s ETF nebo zvážit i přidání kryptoměn do mixu? Jaké máte zkušenosti s kombinací těchto dvou typů investic? Co byste doporučili začínajícímu investorovi v této situaci?